Sałatka Herkules z liśćmi winogron
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz posiekać kapustę i lekko ją zmiażdżyć rękami, a następnie dodać zioła, drobno posiekane liście winogron, jabłko starte na grubej tarce.Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony czarny pieprz.Przełóż czosnek przez prasę lub drobno posiekaj i wymieszaj z kefirem.Dopraw sałatkę kefirem z czosnkiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Liście winogron - 0 kcal/100g