skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bułki czosnkowe są przygotowywane bardzo szybko i łatwo.
na początek pokrój szynkę, jeśli nie masz jej w plasterkach, na cienkie, równe plastry. Do tego idealna jest Tarka Berner. W tym czasie ugotuj jajka na twardo, pozwól im ostygnąć, a następnie obierz skorupkę i oddziel część białkową od żółtka. Białka należy zetrzeć na grubej tarce, a żółtka na małej w innej misce. Ser topiony lub twardy ser również trzeszczy na grubej tarce. A warzywa należy dokładnie umyć, wysuszyć i drobno posiekać.
ząbki czosnku obieramy i przepuszczamy przez wyciskarkę do czosnku lub po prostu kroimy bardzo drobno. Następnie w jednej misce połącz starty ser, zioła, białka i czosnek. Dodaj tam majonez i wszystko dobrze wymieszaj.
teraz bierzemy naszą szynkę i na jeden plasterek rozprowadzamy około jednego deseru lub łyżki nadzienia. Zawiń rolkę i zanurz w startym żółtku. Aby zapobiec rozpadaniu się rolek, możesz je przebić wykałaczką.
następnie ułóż liście sałaty na talerzu i połóż tam bułki, posyp ziołami na wierzchu.
ten przepis kulinarny jest absolutnie łatwy do wykonania, a jedzenie okazuje się bardzo smaczne i interesujące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g