Koreańskie pomidory na zimę bez sterylizacji

Pikantny kęs po koreańsku-warto go ugotować! Koreańskie pomidory to idealna przekąska na zimę i nie tylko! Pikantne danie o wrodzonej ostrości jest idealne do każdego przystawki, nawet na świątecznym automacie będzie wyglądać odpowiednio. Gotowanie jest bardzo proste i szybkie, absolutnie bez sterylizacji. Koniecznie spróbuj!
JohannaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 53 % 9 g
węglowodany 41 % 7 g
109 kcal
IG: 57 / 0 / 43

Metoda gotowania

czas gotowania: 10 h 40 min

dokładnie umyj pomidory, pokrój na pół (jeśli owoce są duże, to ćwiartki), Wytnij rdzeń. Umyj paprykę, usuń łodygę i nasiona, obierz czosnek.

posiekaj obraną paprykę i chili za pomocą maszynki do mięsa wraz z czosnkiem. Do powstałej masy dodajemy kolendrę, wlewamy cukier, sól, wlewamy ocet i oleje (roślinne, sezamowe). Wzbogacamy masę przyprawami: mieloną czerwoną papryką, musztardą, ziele angielskie i ostrą papryką.

moja kolendra i pietruszka, posiekaj nożem, Dodaj do posiekanych warzyw. Zmiażdżyć tabletkę aspiryny, wysłać po zieleni. Wszystko dokładnie wymieszaj.

składniki układamy warstwami w litrowym słoiku, naprzemiennie pomidory z przygotowaną pikantną masą. Zamykamy słoik, odwracamy go do góry nogami, wkładamy na spodek do lodówki na noc.

następnie przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

pyszny pikantny kęs zachwyci Cię zimą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Aspiryna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy