gulasz z kurczaka w powolnej kuchence

delikatny gulasz z kurczaka to pyszne pierwsze i drugie danie . A z puree będzie pyszne, a z owsianką, makaronem. Format krojenia warzyw nie jest tak fundamentalny, o ile kawałki nie były większe niż mięso. Możesz wziąć nie tylko filet z kurczaka, ale także inne jego części. Zamiast pasty pomidorowej weź sok pomidorowy i soczyste pomidory. Pamiętaj, że cięcie warzyw i mięsa należy wykonywać na różnych deskach! Dodanie śmietany zamiast wody znacznie zmiękczy mięso. Do gulaszu możesz dodać dowolne warzywa. Zmieniaj przyprawy według własnego uznania.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 11 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 17 % 4 g
135 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

Multicooker można już włączyć, ustawiając go na tryb "smażenia". Niech rozgrzeje się w nim łyżka trzech olejów roślinnych.

podczas gdy ten proces będzie trwał, musisz mieć czas na poradzenie sobie z resztą procesów. Przede wszystkim cebulę i marchewkę należy obrać, a następnie umyć je pod kranem i osuszyć, pokroić.

jeśli olej jest wystarczająco rozgrzany, musisz wysłać do niego to cięcie. Smażyć przez 5 minut.

filet z kurczaka jest najpierw cięty na płytki o grubości 1,1,5 cm, a następnie na plastry.

dodaj mięso do miski wolnowaru i kontynuuj smażenie. Bardzo ważny punkt-smażyć, nie przestając regularnie mieszać. Nic nie powinno przylegać do dna multicookera.

pomiędzy mieszaniem przygotujemy roztwór mąki, wody i śmietany. Po połączeniu wszystkiego wlej do miski multi.

pokrój pomidora w cienkie plasterki. Wysyłamy do miski po świeżo przygotowanym roztworze do sosu.

sól do smaku, pieprz i dusić w trybie "duszenie" przez pół godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy