skład / składniki
metoda gotowania
Multicooker można już włączyć, ustawiając go na tryb "smażenia". Niech rozgrzeje się w nim łyżka trzech olejów roślinnych.
podczas gdy ten proces będzie trwał, musisz mieć czas na poradzenie sobie z resztą procesów. Przede wszystkim cebulę i marchewkę należy obrać, a następnie umyć je pod kranem i osuszyć, pokroić.
jeśli olej jest wystarczająco rozgrzany, musisz wysłać do niego to cięcie. Smażyć przez 5 minut.
filet z kurczaka jest najpierw cięty na płytki o grubości 1,1,5 cm, a następnie na plastry.
dodaj mięso do miski wolnowaru i kontynuuj smażenie. Bardzo ważny punkt-smażyć, nie przestając regularnie mieszać. Nic nie powinno przylegać do dna multicookera.
pomiędzy mieszaniem przygotujemy roztwór mąki, wody i śmietany. Po połączeniu wszystkiego wlej do miski multi.
pokrój pomidora w cienkie plasterki. Wysyłamy do miski po świeżo przygotowanym roztworze do sosu.
sól do smaku, pieprz i dusić w trybie "duszenie" przez pół godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g