skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Rozbij jajko do osobnego pojemnika i ubij trzepaczką.
Krok 3:
Wlej twaróg do głębokiej miski i zmiel łyżką.
Krok 4:
Dodaj jajko i dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Dodaj ocet do sody i wlej pieniącą się mieszaninę do ciasta, wymieszaj łyżką.
Krok 6:
Przesiać mąkę przez sito. Wlać do ciasta i mieszać do uzyskania gładkości.
Krok 7:
Daje gładką i miękką piłkę. Nie trzeba go chłodzić.
Krok 8:
Rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Jeśli przyklei się do deski, należy ją posypać mąką.
Krok 9:
Sól mielonego mięsa i przykryj je warstwą.
Krok 10:
Zwinąć ciasną bułkę, lekko posypać mąką.
Krok 11:
Ostrym nożem pokrój rolkę na kawałki o grubości 1-2 cm.
Krok 12:
Na oleju słonecznikowym smażyć shanezhki z obu stron na złoty kolor.
Krok 13:
Połóż gotowe produkty na talerzu i podawaj na stole w ciepłej formie. Jeśli są zbyt tłuste, możesz położyć je na papierowej serwetce. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g