mięso z rozmarynem pieczone w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz wieprzowinę wodą, wytrzyj. Odetnij arkusz folii, aby można było owinąć mięso.
2. Obierz ząbki czosnku ze skóry. Pokrój czosnek na cienkie talerze. Naszpikuj kawałek mięsa czosnkiem.
3. Nasmaruj folię olejem roślinnym. Włóż mięso, posyp solą, pieprzem i rozmarynem.
4. Owinąć folią i wstawić do nagrzanego piekarnika. Mięso piecze się przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Pokrój Schłodzone mięso na kawałki i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g