wieprzowina po stepowo

wieprzowina w bardzo smacznym futrze ziemniaczanym! Nie wiem, skąd ta pyszna potrawa ma tak interesującą nazwę - moim zdaniem nie ma nic wspólnego ani ze stepami, ani z ogniskiem!) Ale, jak mówią, & quot; za co kupiłem, za to sprzedaję!". Wieprzowina stepowa to bardzo satysfakcjonujące i soczyste danie.
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 43 % 12 g
węglowodany 36 % 10 g
182 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj mięso, osusz, pokrój w małe kotlety (ok. 0,8-1 cm), lekko bić (wygodniej jest pokonać przykrycie folią spożywczą lub torebką celofanową, aby nie było rozprysków). Jeśli kawałki mięsa są duże, pokrój je na pół, w przeciwnym razie zawijając je w futro, otrzymasz bardzo duże kawałki! Posolić, pieprzyć ubite mięso.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę, nie drobno, ale też nie grubo pokrusz. Drobno posiekaj warzywa, obierz czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj & quot; futro & quot; do kotletów: ziemniaki obrać, zetrzeć na grubej tarce, dodać cebulę, zioła i czosnek wyciśnięty przez czosnek. Dobrze wymieszaj. Dodaj jajka, sól, pieprz. Jeszcze raz dobrze wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj śmietanę i majonez-wymieszaj . Następnie dodaj mąkę, ponownie dobrze wymieszaj. Teraz możesz rozpocząć smażenie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na rozgrzaną do czerwoności patelnię łyżką wyłożyć nie grubą tortillę ziemniaczaną & quot; futro& quot;, wielkości nieco większej niż kawałek mięsa. Połóż na nim 1 kawałek mięsa i przykryj kolejną warstwą masy ziemniaczanej. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, delikatnie obracając!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż smażone kotlety na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia (w zależności od liczby uzyskanych kotletów). Wlać śmietanę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wyślij do podgrzanego do 200 gr. piekarnik przez 25-30 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie możesz podać.

wieprzowina stepowa to bardzo obfite i soczyste danie. A ze względu na udane połączenie dwóch składników - wieprzowiny i ziemniaków - dodatek do tego dania nie jest potrzebny. To prawda, że lekka sałatka warzywna lub po prostu świeże pokrojone warzywa będą bardzo przydatne!
i osobiście Zwykle gotuję owsiankę ryżową z warzywami do tych kotletów, ale wieprzowina stepowa pozostaje głównym daniem, a owsianka ryżowa jest małym dodatkiem. I okazuje się, xati, tak pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy