skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj mięso, osusz, pokrój w małe kotlety (ok. 0,8-1 cm), lekko bić (wygodniej jest pokonać przykrycie folią spożywczą lub torebką celofanową, aby nie było rozprysków). Jeśli kawałki mięsa są duże, pokrój je na pół, w przeciwnym razie zawijając je w futro, otrzymasz bardzo duże kawałki! Posolić, pieprzyć ubite mięso.
Krok 3:
Obierz cebulę, nie drobno, ale też nie grubo pokrusz. Drobno posiekaj warzywa, obierz czosnek.
Krok 4:
Przygotuj & quot; futro & quot; do kotletów: ziemniaki obrać, zetrzeć na grubej tarce, dodać cebulę, zioła i czosnek wyciśnięty przez czosnek. Dobrze wymieszaj. Dodaj jajka, sól, pieprz. Jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Następnie dodaj śmietanę i majonez-wymieszaj . Następnie dodaj mąkę, ponownie dobrze wymieszaj. Teraz możesz rozpocząć smażenie.
Krok 6:
Na rozgrzaną do czerwoności patelnię łyżką wyłożyć nie grubą tortillę ziemniaczaną & quot; futro& quot;, wielkości nieco większej niż kawałek mięsa. Połóż na nim 1 kawałek mięsa i przykryj kolejną warstwą masy ziemniaczanej. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor, delikatnie obracając!
Krok 7:
Połóż smażone kotlety na wysmarowanej olejem roślinnym blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia (w zależności od liczby uzyskanych kotletów). Wlać śmietanę.
Krok 8:
Wyślij do podgrzanego do 200 gr. piekarnik przez 25-30 minut.
Krok 9:
Następnie możesz podać.
wieprzowina stepowa to bardzo obfite i soczyste danie. A ze względu na udane połączenie dwóch składników - wieprzowiny i ziemniaków - dodatek do tego dania nie jest potrzebny. To prawda, że lekka sałatka warzywna lub po prostu świeże pokrojone warzywa będą bardzo przydatne!
i osobiście Zwykle gotuję owsiankę ryżową z warzywami do tych kotletów, ale wieprzowina stepowa pozostaje głównym daniem, a owsianka ryżowa jest małym dodatkiem. I okazuje się, xati, tak pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g