skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczywiście, aby szybko przygotować tortille, wszystkie produkty muszą być przygotowane wcześniej. Bardzo często tarty ser pozostaje z różnych potraw lub mały kawałek kiełbasy leży w lodówce - tutaj znajdą swoje zastosowanie! Oto wszystkie potrzebne składniki
Krok 2:
Dodaj sodę do kefiru
Krok 3:
Sól i cukier
Krok 4:
Tarty ser
Krok 5:
Mąka. Wszystko mieszamy! Ciasto jest dość grube
Krok 6:
Rozłóż ciasto łyżką. Mam 9 części. Aby ciasto się nie kleiło, wystarczy namoczyć łyżkę w wodzie
Krok 7:
Ugniatamy każdą część w ciasto. Zasadniczo możesz już tak zostawić, ale z nadzieniem jest jeszcze smaczniejszy! Zbieramy ciasto w torbie i mocujemy krawędzie - na filmie widać to wyraźnie! Oto pierwsze ciasto i gotowe! Nie zajęło to więcej niż 5 minut! Pozostaje tylko usmażyć
Krok 8:
Opcjonalnie-nadzienie suluguni, to dla fanów sera!
Krok 9:
Oślepiłeś pierwszą partię? Możesz rozpocząć smażenie
Krok 10:
I smażą się bardzo szybko...
Krok 11:
Smażyć pod przykryciem z dodatkiem oleju roślinnego na złoty kolor
Krok 12:
A następnie odwróć i usmaż z drugiej strony
Krok 13:
Pierwsza partia jest gotowa! Najbardziej głodni mogą już podejść do stołu!
Krok 14:
Smacznego!
Krok 15:
A oto zdjęcie w przekroju!
pamiętaj, aby przygotować te tortille, ponieważ jest to bardzo łatwe do zrobienia z produktów, które zawsze masz pod ręką!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal / 100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal / 100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g