Młoda jagnięcina z pigwą

goście będą zachwyceni taką ucztą!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 23 % 6 g
150 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

bardzo lubię mięso jagnięce, jest o wiele zdrowsze od wieprzowiny. Ale nadal ma swój specyficzny zapach. Ale w tym kulinarnym przepisie zapewniam cię, że go nie usłyszysz.
pokrój młodą jagnięcinę na bardzo małe kawałki, dokładnie spłucz, dodaj wodę,ale aby tylko przykryła mięso i nie więcej, podpal.
przechodzisz do pigwy. Należy go obrać,usunąć rdzeń i pokroić w cienkie plasterki.
usmaż cebulę na tłuszczu jagnięcym, jeśli jej nie ma, Możesz również na wieprzowinie, a tutaj musisz umieścić pigwę i cukier. Bez względu na to, co się spali, wlewam pół szklanki bulionu. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.
przenieś to wszystko na patelnię, na której gotowaliśmy jagnięcinę, sól, dopraw drobno posiekaną kolendrą i natką pietruszki, a po pięciu minutach jedzenie jest gotowe.
można go podawać jako osobne danie lub można go podawać z dowolną owsianką lub ziemniakami.
jak widać, gotuje się szybko, nie potrzebujesz specjalnej wiedzy o gotowaniu, ale okazuje się smaczny i co najważniejsze przydatny.Jest też mały niuans. W żadnym wypadku nie należy popijać zimną wodą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Pigwa - 40   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal / 100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy