skład / składniki
metoda gotowania
bardzo lubię mięso jagnięce, jest o wiele zdrowsze od wieprzowiny. Ale nadal ma swój specyficzny zapach. Ale w tym kulinarnym przepisie zapewniam cię, że go nie usłyszysz.
pokrój młodą jagnięcinę na bardzo małe kawałki, dokładnie spłucz, dodaj wodę,ale aby tylko przykryła mięso i nie więcej, podpal.
przechodzisz do pigwy. Należy go obrać,usunąć rdzeń i pokroić w cienkie plasterki.
usmaż cebulę na tłuszczu jagnięcym, jeśli jej nie ma, Możesz również na wieprzowinie, a tutaj musisz umieścić pigwę i cukier. Bez względu na to, co się spali, wlewam pół szklanki bulionu. Gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut.
przenieś to wszystko na patelnię, na której gotowaliśmy jagnięcinę, sól, dopraw drobno posiekaną kolendrą i natką pietruszki, a po pięciu minutach jedzenie jest gotowe.
można go podawać jako osobne danie lub można go podawać z dowolną owsianką lub ziemniakami.
jak widać, gotuje się szybko, nie potrzebujesz specjalnej wiedzy o gotowaniu, ale okazuje się smaczny i co najważniejsze przydatny.Jest też mały niuans. W żadnym wypadku nie należy popijać zimną wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pigwa - 40 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g