kotlety pożarnicze

wcześniej kotlety Pożarskie w tym samym mieście Torzhka były gotowane w ten sposób! . Kotlety pożarskie przygotowywano z mieszanki mięsa z kurczaka i cielęciny. Spróbuj, jest pyszne!!!
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 15 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 29 % 10 g
187 kcal
IG: 20 / 30 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cielęcinę i filet z kurczaka na małe kawałki, a następnie posiekaj mięso mielone ostrym nożem. Nie używaj maszynki do mięsa i blendera!!!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kromki białego chleba suszyć na powietrzu przez około 2 godziny. Wysuszony chleb zalać śmietaną i pozostawić na 15 minut. Dokładnie ugniataj namoczony chleb rękami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    2/3 zimnego masła pokroić w kostkę i włożyć do zamrażarki na 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na małym ogniu, mieszając, 5 minut. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do powstałego mięsa mielonego dodaj smażoną cebulę wraz z masłem z patelni i chlebem wraz z płynem. Sól i pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uderz mięso mielone o powierzchnię roboczą. Następnie dodaj zamrożone kostki masła.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Uformuj kotlety.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Panierowane kotlety obtoczyć, ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki na 20 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie smaż na maśle na średnim ogniu, często obracając, na złoty kolor. Podawaj bardzo gorąco.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Jest bardzo, bardzo smaczny! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy