skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety z namoczonego groszku z czosnkiem i imbirem? Do przepisu bierzemy wszystkie niezbędne produkty wskazane w składnikach. Następnie patrzymy, jak smażyć kotlety z grochu z czosnkiem - prosty przepis krok po kroku pomoże nam to rozgryźć.
Krok 2:
Aby przygotować mięso mielone na kotlety, najpierw musisz namoczyć żółty suszony groszek w wodzie i pozostawić na noc. Rano spuść wodę i przepuść groszek przez maszynę do mięsa do głębokiej miski.
Krok 3:
Obierz i posiekaj cebulę. Obierz marchewki i trzy na grubej tarce. Rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż na nim przygotowane warzywa. Smażyć mieszając przez około 5-7 minut, aby usmażyć cebulę, a marchewki dobrze się ugotowały. Smażenie warzyw przechodzi również przez maszynę do mięsa do miski z groszkiem.
Krok 4:
Zmiel czosnek solą i suchymi przyprawami, wymieszaj z mięsem mielonym.
Krok 5:
Moczymy powstałą mieszaninę przez około pół godziny.
Krok 6:
Następnie uformuj w kotlety i usmaż z obu stron w oleju roślinnym, jak zwykle.
Krok 7:
Również takie kotlety dobrze piec w piekarniku.
kotlety to ulubione danie wielu osób. Dobrze komponują się z wszelkiego rodzaju dodatkami i sałatkami. Dzięki ich różnorodności możesz znacznie rozszerzyć swoją dietę. Z czego po prostu nie robią kotletów: z mięsa wieprzowego lub wołowego, z drobiu lub ryb, z kapusty, kaszy gryczanej, ryżu, ziemniaków, ciecierzycy itp. Można je wykonać w klasyczny sposób lub włożyć do środka nadzienie z gotowanego jajka, sera lub grzybów. Dla nich istnieje kilka rodzajów panierki: mąka, bułka tarta, mieszanka zbóż. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkich zalet kotletów nie można policzyć. Uwielbiam gotować różne kotlety, w tym grochowe. Bardzo mi się podobają, uważam je pod tym względem za bezbłędne - taka jest moja opinia. Czytałem, że rośliny strączkowe są bardzo przydatne, od tego czasu gotuję takie kotlety, a potem bardzo mi się podobały pod względem smaku. Mam nadzieję, że od razu je pokochasz!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g