kotlety z groszku z czosnkiem i imbirem

pyszne jedzenie dla smakoszy! Prosty przepis na delikatne kotlety! Kotlety z namoczonego groszku z czosnkiem i imbirem są szybkie i łatwe do przygotowania. Bardzo smaczne z dodatkiem warzyw lub sałatką. Danie z kategorii przydatne i budżetowe.
breikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 60 % 25 g
206 kcal
IG: 79 / 0 / 21

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kotlety z namoczonego groszku z czosnkiem i imbirem? Do przepisu bierzemy wszystkie niezbędne produkty wskazane w składnikach. Następnie patrzymy, jak smażyć kotlety z grochu z czosnkiem - prosty przepis krok po kroku pomoże nam to rozgryźć.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować mięso mielone na kotlety, najpierw musisz namoczyć żółty suszony groszek w wodzie i pozostawić na noc. Rano spuść wodę i przepuść groszek przez maszynę do mięsa do głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz i posiekaj cebulę. Obierz marchewki i trzy na grubej tarce. Rozgrzej olej roślinny na patelni i usmaż na nim przygotowane warzywa. Smażyć mieszając przez około 5-7 minut, aby usmażyć cebulę, a marchewki dobrze się ugotowały. Smażenie warzyw przechodzi również przez maszynę do mięsa do miski z groszkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmiel czosnek solą i suchymi przyprawami, wymieszaj z mięsem mielonym.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Moczymy powstałą mieszaninę przez około pół godziny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie uformuj w kotlety i usmaż z obu stron w oleju roślinnym, jak zwykle.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Również takie kotlety dobrze piec w piekarniku.

kotlety to ulubione danie wielu osób. Dobrze komponują się z wszelkiego rodzaju dodatkami i sałatkami. Dzięki ich różnorodności możesz znacznie rozszerzyć swoją dietę. Z czego po prostu nie robią kotletów: z mięsa wieprzowego lub wołowego, z drobiu lub ryb, z kapusty, kaszy gryczanej, ryżu, ziemniaków, ciecierzycy itp. Można je wykonać w klasyczny sposób lub włożyć do środka nadzienie z gotowanego jajka, sera lub grzybów. Dla nich istnieje kilka rodzajów panierki: mąka, bułka tarta, mieszanka zbóż. Ogólnie rzecz biorąc, wszystkich zalet kotletów nie można policzyć. Uwielbiam gotować różne kotlety, w tym grochowe. Bardzo mi się podobają, uważam je pod tym względem za bezbłędne - taka jest moja opinia. Czytałem, że rośliny strączkowe są bardzo przydatne, od tego czasu gotuję takie kotlety, a potem bardzo mi się podobały pod względem smaku. Mam nadzieję, że od razu je pokochasz!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowie suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy