Brizol z kurczaka z kwaśną śmietaną

mięsne naleśniki omletowe, a nawet nadziewane! Gotować dla wszystkich. Brizol z kurczaka z kwaśną śmietaną to lekkie, obfite i łatwe do przygotowania danie. Jest to obfite śniadanie lub lekka kolacja-musisz zdecydować tylko, kiedy to ugotować i co podać, A pytanie, czy gotować, w ogóle nie jest tego warte. Odpowiedź jest jednoznaczna-gotuj i powtarzaj ponownie.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 11 g
tłuszcze 45 % 10 g
węglowodany 5 % 1 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do mięsa mielonego dodaj sól, pieprz i przyprawy do smaku. Zagnieść i ubić mięso mielone na gęstą jednorodną masę. Zdarza się, że mielony kurczak jest bardzo płynny. W takim przypadku dodaj do niego łyżkę skrobi lub semoliny i odstaw na chwilę. Podziel mięso mielone na kulki wielkości orzecha włoskiego i ubij je trochę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj mięso mielone do rozmiaru patelni. Bardzo wygodnie jest to zrobić w filmie nasmarowanym olejem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbij jajka do dużej miski, dodaj sól i pieprz do smaku, masło, mleko i dobrze ubij widelcem. Wlej około kadzi mieszanki jajecznej do płaskiego talerza. Odwróć mielony naleśnik z folii na emulsję jajeczną.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Lekko posmaruj patelnię olejem i podgrzej. Szybkim ruchem spuść jajko z mielonym kurczakiem z talerza i smaż na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odwróć naleśnik na drugą stronę, lekko usmaż. Następnie zwiń bryzol na pół piękną stroną Na zewnątrz i smaż teraz z obu stron, aż będzie gotowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Więc przygotuj wszystkie bryzole.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do nadzienia posiekaj czosnek i wymieszaj ze śmietaną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój ogórki w paski.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj brizoli kwaśną śmietaną z czosnkiem, ułóż ogórki równą warstwą i lekko dociśnij górną połowę, aby nadzienie się nie rozlało. I podawaj szybko, aż bryzole ostygną.

miłego!
P. S. wypełnienie może być dowolne. Ser (od twardego do kremowego), pomidory i grzyby z cebulą, papryka, zioła świetnie czują się w brizoli... bułka tarta mielona z czosnkiem, solą i doprawiona oliwą z oliwek na francuski sposób... fantazja nie ma granic. I to tylko z kurczakiem. I możesz wziąć mieloną jagnięcinę na brizoli i zamiast nadzienia posmarować naleśnik sosem żurawinowym lub granatem-nie możesz iść do restauracji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy