skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój cebulę w półpierścienie
Krok 2:

Pokrój mięso na średnie porcje
Krok 3:

Dodaj sól i przyprawy do mięsa
Krok 4:

Dodaj cebulę, jednocześnie ją zgniatając
Krok 5:

Wymieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Pozostaw mięso na godzinę
Krok 6:

Wlej sos Narsharab do pojemnika z mięsem. Wszystko wymieszać . Marynuj przez co najmniej dwie godziny. Ale lepszy dzień w chłodnym miejscu
Krok 7:

Połóż mięso na szpikulcu bez cebuli
Krok 8:

Smażyć około 15-20 minut
Kebab zawsze był i na razie pozostaje centralnym daniem do gotowania na piknikach i uroczystościach na świeżym powietrzu, w szczególności na majówkę. A wokół samego gotowania grilla jest wiele kontrowersji i dyskusji, a przy okazji przyjemnych dyskusji. Jak marynować? Ile soli dodać? jakie przyprawy zastosować? Ile czasu na smażenie? Z czym podawać do stołu? Co jeść? Gdzie kupić i jakie mięso? Te i inne problemy ze smakiem są omawiane przez płeć męską w naturze przy grillu podczas smażenia mięsa. Każdy Kebab gotuje mięso na swój sposób, jak lubią ci, dla których gotuje. Dla wielu jest to cały rytuał. Przepis, który jest oferowany, jest przygotowywany przy użyciu azerbejdżańskiego sosu Narsharab z granatów. Ten sos zdradza słodko-kwaśny smak mięsa, sprawia, że jest miękki, a co najważniejsze piękny kolor gotowego produktu. Nie nawlecz mięsa na szpikulec wraz z cebulą, najpierw się ugotuje, a następnie przypali i zepsuje piękny wygląd. Nie możesz też ciasno naciągać kawałków do siebie, więc pieczenie będzie bardziej równomierne. W czasie gotowania nikt na pewno nie odpowie. Wszystko zależy od rodzaju mięsa, wielkości kawałka i co najważniejsze ilości ciepła. Do upałów używaj wyłącznie suchego drewna drzew owocowych. W żadnym wypadku nie należy używać drewna iglastego. Nadają mięsu sadzę, czarny kolor i gorycz w smaku. Ponadto jest to bardzo szkodliwe. Tradycyjnie do grilla można podawać sałatki ze świeżych warzyw, sosy i oczywiście nie bez gorących napojów. Podczas smażenia grilla musisz upewnić się, że węgle się nie palą. i tlili się. Jeśli się zapalisz, mięso się spali. Radzę ugasić ogień w tym przypadku nie wodą, marynatą lub piwem, jak robią to niektórzy amatorzy, ale solą. Tak, to szczypta soli doskonale gasi niewielki wygląd ognia bez utraty temperatury gorących węgli. Smacznego i miłych wakacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g


