szaszłyki z sosem granatowym

smaczne, ciekawe, ozdobne, dekoracja stołu. Przepis na kebab przy użyciu sosu granatowego Narsharab / Narsarab. Sos z granatów nadaje mięsu przyjemny, bogaty karmelowy wygląd i lekką kwaskowatość smakową. Polecam wszystkim na otwarcie sezonu piknikowego i nie tylko.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 16 % 5 g
202 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę w półpierścienie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na średnie porcje

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól i przyprawy do mięsa

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cebulę, jednocześnie ją zgniatając

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj mięso z cebulą i przyprawami. Pozostaw mięso na godzinę

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sos Narsharab do pojemnika z mięsem. Wszystko wymieszać . Marynuj przez co najmniej dwie godziny. Ale lepszy dzień w chłodnym miejscu

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż mięso na szpikulcu bez cebuli

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smażyć około 15-20 minut

Kebab zawsze był i na razie pozostaje centralnym daniem do gotowania na piknikach i uroczystościach na świeżym powietrzu, w szczególności na majówkę. A wokół samego gotowania grilla jest wiele kontrowersji i dyskusji, a przy okazji przyjemnych dyskusji. Jak marynować? Ile soli dodać? jakie przyprawy zastosować? Ile czasu na smażenie? Z czym podawać do stołu? Co jeść? Gdzie kupić i jakie mięso? Te i inne problemy ze smakiem są omawiane przez płeć męską w naturze przy grillu podczas smażenia mięsa. Każdy Kebab gotuje mięso na swój sposób, jak lubią ci, dla których gotuje. Dla wielu jest to cały rytuał. Przepis, który jest oferowany, jest przygotowywany przy użyciu azerbejdżańskiego sosu Narsharab z granatów. Ten sos zdradza słodko-kwaśny smak mięsa, sprawia, że jest miękki, a co najważniejsze piękny kolor gotowego produktu. Nie nawlecz mięsa na szpikulec wraz z cebulą, najpierw się ugotuje, a następnie przypali i zepsuje piękny wygląd. Nie możesz też ciasno naciągać kawałków do siebie, więc pieczenie będzie bardziej równomierne. W czasie gotowania nikt na pewno nie odpowie. Wszystko zależy od rodzaju mięsa, wielkości kawałka i co najważniejsze ilości ciepła. Do upałów używaj wyłącznie suchego drewna drzew owocowych. W żadnym wypadku nie należy używać drewna iglastego. Nadają mięsu sadzę, czarny kolor i gorycz w smaku. Ponadto jest to bardzo szkodliwe. Tradycyjnie do grilla można podawać sałatki ze świeżych warzyw, sosy i oczywiście nie bez gorących napojów. Podczas smażenia grilla musisz upewnić się, że węgle się nie palą. i tlili się. Jeśli się zapalisz, mięso się spali. Radzę ugasić ogień w tym przypadku nie wodą, marynatą lub piwem, jak robią to niektórzy amatorzy, ale solą. Tak, to szczypta soli doskonale gasi niewielki wygląd ognia bez utraty temperatury gorących węgli. Smacznego i miłych wakacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Oregano suche - 306   kcal/100g
  • Syrop z granatów - 250   kcal/100g

Podobne przepisy