królik duszony z warzywami i grzybami w piwie

zdrowe, smaczne, obfite danie główne, niezwykłe. Danie przygotowane zgodnie z tym przepisem można podać na wieczorny rodzinny stół, będzie mile widziane dla całej rodziny i gości, wszyscy będą zadowoleni i zadowoleni.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 9 g
tłuszcze 43 % 9 g
węglowodany 14 % 3 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ząbki czosnku pokroić w małe kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Paprykę pokroić w cienkie paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój pomidory w pierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój grzyby na średnie kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Królik podzielony na duże części.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej olej słonecznikowy do naczynia do pieczenia królika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smaż królika, aż będzie lekko zarumieniony. Po usmażeniu dodaj sól i przyprawy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie kładziemy cebulę. Wymieszaj i smaż, aż cebula będzie miękka. Następnie dodaj przyprawy i sól.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj grzyby po usmażeniu cebuli. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez dwadzieścia minut na średnim ogniu, mieszając i odparowując wilgoć, którą utraciły grzyby.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej całą zawartość po usmażeniu do ceramiki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj czosnek, paprykę, pomidor. Na wierzch dodaj przyprawy solą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przykryj wszystko zielenią.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlać piwo.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj i gotuj na wolnym ogniu w piekarniku na godzinę w temperaturze stu osiemdziesięciu stopni.

ten przepis jest oczywiście trochę kłopotliwy, ale wynik jest tego wart. Z własnego doświadczenia w gotowaniu królika można zastąpić kurczakiem lub innym mięsem. Ale wybieram królika, jest bardziej dietetyczny. Możesz nie iść "drogą" smażenia, ale od razu umieścić wszystko w naczyniach do duszenia. Ale smażenie nadaje potrawie przyjemny smak. Smak i zapach piwa staje się nasycony mięsem i warzywami, alkohol odparowuje, a smak pozostaje. Możesz użyć dowolnych ziół, kolendry, kopru, pietruszki lub bazylii. Seler nie wszystkim się podoba, więc można go pominąć na liście składników lub dodać trochę. Ze względu na to, że takie danie nie jest przygotowywane codziennie, będzie ciekawą ozdobą stołu dla gości lub rodziny. Dobra, sycąca przekąska na ucztę. Ze względu na miękkie warzywa po ugotowaniu najlepiej spożywać je świeżo ugotowane. Podgrzane danie nie jest najlepszą opcją. Warzywa po prostu zamieniają się w owsiankę. Zawsze pokrój pomidory i paprykę na duże kawałki lub kliny z tego samego powodu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy