skład / składniki
metoda gotowania
zagnieść ciasto z podanej liczby składników, po prostu mieszając je w głębokiej misce. Ciasto jest miękkie i plastyczne. Pozostaw ciasto na pół godziny.
podczas gdy ciasto "odpoczywa", przygotuj nadzienie:
1. Zioła: cebulę (pióra), koperek, kolendrę i natkę pietruszki opłucz, pozostaw do wyschnięcia na serwetce, a następnie drobno posiekaj, włóż do głębokiej miski.
2. Rozbij jajka do tej samej miski, dodaj twaróg,sól, wymieszaj.
3. Pokrój białą część cebuli w pierścienie, usmaż na maśle, dodaj do miski z nadzieniem.
teraz uformuj kulki ciasta, wybierając ich rozmiar, aby z jednego kawałka można było rozwałkować cienkie ciasto o średnicy 20-25 cm.
po rozwałkowaniu tortilli rozłóż nadzienie na połowie ciasta, nie sięgając po brzegi. Przykryj drugą połową ciasta, dociśnij krawędzie. W ten sposób uczyń wszystko cudem.
smaż tortille na suchej patelni po obu stronach, a następnie posmaruj je roztopionym masłem. Pokrój gotowe cuda na kawałki, aby było wygodniej jeść.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g