skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój filet z różowego łososia na kawałki o szerokości trzech centymetrów, przenieś je do odpowiedniego pojemnika, a następnie posyp solą i czarnym pieprzem. W razie potrzeby można również dodać przyprawy odpowiednie dla ryb. Wymieszaj kawałki ryby rękami, aby równomiernie rozprowadzić sól i pieprz.
2. Rozbijamy jajka, oddzielając białka od żółtek, przenosząc je do osobnych misek. Po ubiciu białka mikserem w pianę (do miękkich szczytów). Żółtka należy również ubić mikserem, aż będą puszyste.
3. W misce do żółtek włóż skrobię kukurydzianą. Jeśli nie ma dostępnej skrobi kukurydzianej, można ją zastąpić skrobią ziemniaczaną. Tutaj dodajemy sól, dobrze wszystko razem mieszamy.
4. Teraz stopniowo wprowadzamy białka do mieszanki żółtkowej, w małych porcjach, delikatnie mieszamy. Przesiej mąkę, wlej sezam, ponownie wymieszaj. Ciasto na ciasto jest gotowe-konsystencja powinna być jak gęsta śmietana. Przy zbyt dużej gęstości można wlać trochę wody i ponownie wymieszać.
5. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Gdy się rozgrzeje, bierzemy kawałki ryby, zanurzamy w cieście, a następnie wkładamy do gorącego oleju. Smaż rybę na złoty i złoty kolor,a następnie odwróć ją na drugą stronę. Smażyć również na złoty kolor.
6. Gotowe kawałki ryby układamy na ręczniku papierowym, aby wchłonąć nadmiar oleju.
podawaj ryby na stole na gorąco lub na zimno. I tak, i tak będzie bardzo smacznie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g