skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne składniki na stole, aby wszystko było na wyciągnięcie ręki - wszystko pod ręką jest kluczem do szybkiego przygotowania prawie każdego dania, doceń swój czas! W dużej misce umieść 360g twarogu lepiej wziąć 9%, wtedy twoje serniki będą tak delikatne, jak to możliwe.
Krok 2:
Następnie dodaj 2 łyżki cukru, szczyptę soli i 1 jajko, wszystko dobrze wymieszaj, twaróg, jak zapewne wiesz, jest inny, użyłem kruchego, więc z zemstą trzeba go dobrze rozgnieść widelcem, a jeśli masz zboże, to w ogóle z potrójnym:)
Krok 3:
Po dobrym wymieszaniu dodaj dwie łyżki przesianej mąki i ponownie wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Teraz musisz posypać powierzchnię roboczą i wziąć trochę masy twarogowej, spróbować uformować z niej coś podobnego do piłki, zawinąć mąkę na stole, a następnie główny sekret pięknych i gładkich serników!
Krok 5:
Przykryj sernik najprostszym kubkiem bezpośrednio na posypanym stole, a następnie okrężnymi ruchami nadaj sernikowi piękny i równy kształt.
Krok 6:
Oto cud, który powinieneś mieć!)
Krok 7:
Następnie podgrzej patelnię, wlej trochę oleju roślinnego i smaż serniki na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony, aż powstanie złoty kolor.
Krok 8:
Nie zapomnij przerzucić:)
Krok 9:
Ale masz jedną z opcji, jak bardzo ładnie udekorować swoje serniki i zadowolić krewnych i przyjaciół tak cudownym, pysznym i co najważniejsze zdrowym śniadaniem, smacznego!
jak gotować serniki? Wciąż szukasz odpowiedniego przepisu, gratulacje, znalazłeś go (la)!
dziś twoja uwaga przepis na serniki z twarogu na patelni!
to są prawdziwe klasyczne serniki, te same, które każdy pamięta o Smaku!
ten przepis na serniki jest idealny, aby zadowolić siebie i swoich bliskich w słoneczny weekend rano!
po obejrzeniu tego filmu nauczysz się gotować bujne serniki z twarogu, a także bardzo pięknie je ozdobić, zaskoczyć, spróbować, działać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g