skład / składniki
metoda gotowania
pieczeń - danie nie jest nowe, Wiele osób zna od dzieciństwa. Przygotowuje się go z wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny, królika i drobiu. Ten przepis ujawnia proces gotowania pieczeni wieprzowej. Którą część tuszy wybrać? Wystarczy szyja lub szynka. Te części są soczyste, miękkie. Lepiej jest wziąć Żeliwne naczynia do gotowania pieczeni, ponieważ dobrze zatrzymuje ciepło.
1. Kawałek wieprzowiny umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokrój mięso na kawałki. Jeśli jest nadmiar tłuszczu, można go przyciąć.
2. A teraz przygotuj warzywa. Obierz ziemniaki, umyj je, pokrój na duże kawałki. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, suszymy. Przygotowane warzywa kroimy w paski. Obierz marchewki, pokrój w kostkę, ale niezbyt drobno. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
3. Wlej olej roślinny do żeliwnego kotła, Wyślij do ognia. Gdy olej się rozgrzeje, rozłóż mięso, smaż na dużym ogniu ze wszystkich stron.
4. Następnie rozłóż cebulę i marchewkę, zmniejsz ogień, smaż przez kolejne 3 minuty. A teraz dodaj ziemniaki, paprykę i czosnek. Wlej wodę (możesz bulion), a także dodaj koncentrat pomidorowy, sól, liść laurowy i groszek ziela angielskiego.
5. Dusić składniki na małym ogniu pod zamkniętą pokrywką przez godzinę. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, możesz dodać więcej wody.
rozłożyć gorącą pieczeń na porcje. Koperek, posiekaj, uzupełnij je potrawą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal / 100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g