skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznego dania z apetycznym nadzieniem twarogowym i bananami. Zmiel pięćset gramów świeżego twarogu w wygodnym pojemniku.
Krok 2:
Włóż trzy banany do pojemnika, ugniataj i wymieszaj z twarogiem, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dodaj sto gramów mąki, sto gramów cukru, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do całkowitego pojemnika i wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj sól do smaku do ogólnego pojemnika, rozbij jedno jajko kurze i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki blenderem, aż będą gładkie.
Krok 5:
Odstawiamy przygotowane ciasto na serniki na dwadzieścia minut, aby wytworzyć gluten.
Krok 6:
Po dwudziestu minutach formujemy serniki z ciasta i zwijamy je w mące.
Krok 7:
Tworzymy serniki o pożądanej grubości, zagęszczamy rękami i usuwamy nadmiar mąki.
Krok 8:
Rozprowadzamy serniki na patelni, która została podgrzana na kuchence z dodatkiem oleju roślinnego do smaku.
Krok 9:
Smaż serniki z każdej strony przez trzy do czterech minut na złoty kolor, a następnie przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około trzy minuty.
Krok 10:
Ugotowane serniki układamy na talerzu i dodajemy śmietanę do smaku. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
słodycze wiedzą, że najbardziej dreszczyk emocji jest rano przy śniadaniu, na filiżankę kawy lub herbaty z czymś słodkim. Taki początek dnia wydaje im się najbardziej udany. I jesteśmy gotowi ich zadowolić, oferując nasz przepis na serniki z bananem. To naturalna słodycz, z prawdziwymi bananami i pysznym twarogiem. Przekonasz się, że nie można znaleźć lepszego deseru, a nie gotować smaczniejszego śniadania. Niezrównane serniki z twarogu z bananem-smaczne i zdrowe!
serniki, twarogi-danie kuchni białoruskiej, rosyjskiej, ukraińskiej i mołdawskiej w postaci naleśników, smażonych placków z twarogu zmieszanych z mąką lub kaszą manną (niektórzy kucharze uważają, że nie dodaje się mąki do prawdziwych serników) i jajek. Zwykle serniki są smażone na oleju roślinnym, ale niektóre przepisy wymagają pieczenia ich w piekarniku. Istnieją przepisy na serniki z zaleceniem gotowania na parze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g