prosta i pyszna cukinia z czosnkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
nawiasem mówiąc, przepis jest dość nieskomplikowany. Potrzebujesz tylko cukinii, pozostałych składników, ale najważniejsze jest pragnienie pysznego jedzenia!
przygotujmy więc nasze proste danie!
cukinia (dobrze, że są to owoce średniej wielkości) pokrój w plastry – nie cienkie i nie grube. Posol je i pozwól im się położyć, aby sok spłynął. Uwielbiam je pieprzyć przed zrolowaniem kawałków mąki. Tak więc cukinię obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na oleju roślinnym, smażymy z obu stron.
następnie wymieszaj majonez z czosnkiem i posmaruj nim krążki cukinii, które właśnie zostały upieczone. Udekoruj zielenią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g