bułki z cukinii z różnymi nadzieniami

pyszna przekąska na każdą ucztę! Bułki z cukinii to bardzo smaczne i popularne danie w naszej rodzinie. Takie bułki można przygotować jako przekąskę na świątecznym stole lub jako dodatek do dania głównego na obiad.
joschkinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 3 g
tłuszcze 47 % 7 g
węglowodany 33 % 5 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

cukinię opłucz zimną wodą i osusz. Następnie pokrój cukinię wzdłuż całego warzywa na cienkie talerze o grubości nie większej niż 7 mm. dopraw pokrojone warzywa czarnym pieprzem i solą do smaku i pozostaw na chwilę do soli. W tym czasie przygotuj patelnię grillową (możesz użyć zwykłej). Nasmaruj jego powierzchnię olejem roślinnym (słonecznikiem lub oliwą) i podgrzej na średnim ogniu. Samą cukinię można również posmarować olejem roślinnym. Następnie połóż partię cukinii na rozgrzanej patelni i usmaż je na charakterystyczne paski grilla z jednej strony, a następnie odwróć na drugą stronę. Połóż smażone paski cukinii na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar oleju. Ostudzić.

przygotuj nadzienie serowe do bułek z cukinii. Pietruszkę opłucz w zimnej wodzie i osusz, rozkładając na ręczniku papierowym. Następnie odetnij łodygi i drobno posiekaj warzywa. Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki. W misce blendera najpierw umieść czosnek z ziołami i posiekaj. Następnie dodaj kremowy miękki ser i zmiel na jednorodną masę. Dodaj sól do smaku.

przygotuj nadzienie twarogowe. W misce blendera wymieszaj twaróg o zawartości tłuszczu co najmniej 9%, suszone pomidory i czosnek, obrane i pokrojone na kawałki. Za pomocą blendera wymieszaj wszystko na gładką masę i dopraw do smaku czarnym pieprzem i solą.

po ostygnięciu talerzy cukinii możesz zacząć owijać bułki. Połóż warstwę nadzienia na talerzu i równomiernie rozprowadź na całym obszarze. Chwytając krawędź z jednej strony, zwiń talerz cukinii w rolkę i zabezpiecz na środku wykałaczką, aby rolka się nie rozwijała, a nadzienie nie wychodziło.

gotowe bułki z cukinii można ustawić pionowo na talerzu i podawać. Przechowywać w lodówce przez kilka dni.

smacznego! To jest pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy