skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych pomidorów smażonych w cieście serowym.
Krok 2:
Umieść pomidory w rondlu z wrzącą wodą na pięć minut i zamknij pokrywkę.
Krok 3:
Wcieramy sto pięćdziesiąt gramów twardego sera w talerz na drobnej tarce.
Krok 4:
Dodaj do talerza do startego sera: dwie łyżki mąki, dwie łyżki kwaśnej śmietany, rozbij dwa jaja kurze, do smaku sól i pieprz i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 5:
Bardzo drobno posiekaj i posiekaj trochę zieleni.
Krok 6:
Bardzo ostrożnie obierz pomidory.
Krok 7:
Pokrój pomidory na dość duże koła.
Krok 8:
Włącz piec na średnią temperaturę i podgrzej patelnię, do której wlewamy olej roślinny, a następnie równomiernie rozprowadzamy pędzlem.
Krok 9:
Posiekane krążki pomidorów są dobrze zanurzone w wcześniej przygotowanym cieście.
Krok 10:
Rozłóż krążki pomidorów, smaż na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej patelni.
Krok 11:
Pomidory smażone z obu stron układamy na talerzu, posypujemy ziołami na wierzchu i pyszne śniadanie jest gotowe. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Miłego śniadania i apetytu!
mój przepis na smażone pomidory docenią nawet prawdziwi smakosze! Co może być smaczniejszego niż soczysty i słodki pomidor na śniadanie? Tylko bardzo smacznie ugotowany pomidor. Prawie żadne danie nie może obejść się bez tego niesamowitego warzywa. Zupy, mięso, ryż, makaron, można jeszcze długo wymienić całą długą listę.
ale niewiele osób wie, że sam pomidor, jako osobne danie, jest całkowicie samowystarczalny. Nie wierzysz? Nasz przepis na pomidory w cieście jest tego dowodem. Pomidory smażone w cieście z serem i jajkiem to ciekawa przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przygotowywana jest przekąska z absolutnie niedrogich produktów, a wynik na pewno cię zadowoli, danie okazuje się bardzo delikatne i soczyste.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g