serniki bez jajek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj twaróg, sól, cukier i mąkę.Ciasto nie powinno przyklejać się do rąk.
Krok 2:
Ciasto twarogowe przekręć w kiełbasę i pokrój w równe koła.
Krok 3:
Zwiń każdy sernik w mące i przytnij. Wlej olej na patelnię i dobrze podgrzej.Następnie ułóż serniki, przykryj i smaż z obu stron, aż się zrumienią.
Krok 4:
Połóż na talerzu, polej skondensowanym mlekiem lub dowolnym dżemem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g