skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw musisz wziąć kawałek chleba tostowego, położyć go na desce. Weź szklankę i ustaw ją dnem na środku chleba kanapkowego, dobrze dociśnij, aby w środku utworzyło się okrągłe wgłębienie.
Krok 2:
Na patelnię włożyć dwa kawałki gotowanego wędzonego boczku (opcjonalnie można użyć boczku wędzonego na surowo) i bez dodawania oleju usmażyć je z obu stron na średnim ogniu. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
Krok 3:
Weź patelnię o dużej średnicy i połóż dwie kromki chleba kanapkowego na raz: jedną zwykłą, drugą z okrągłym wgłębieniem (połóż ją na dnie patelni). Wysusz chleb na lekko złoty kolor, a następnie odwróć kawałki. Wbij jajko w kawałek z wgłębieniem i Posol je do smaku. Następnie przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj smażenie, aż jajko się ugotuje. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
Krok 4:
Przygotuj wszystkie składniki do złożenia tostów. Aby to zrobić, umyj sałatę frillis i pomidor. Pokrój pomidora na grube okrągłe plastry. Połóż podstawowy chrupiący kawałek chleba tostowego na powierzchni roboczej. Ułóż na nim warstwy wszystkiego, czego potrzebujesz do prefabrykowanej kanapki, a mianowicie liście frillis, smażone kawałki boczku, plasterek sera i posiekane pomidory.
Krok 5:
Następnie musisz wziąć kawałek chleba kanapkowego smażonego z jajkiem (w razie potrzeby jajko można posypać odrobiną pieprzu) i położyć na pozostałych składnikach. Chrupiące tosty śniadaniowe z warzywami, bekonem i jajkiem są gotowe! Podawaj go do stołu natychmiast, gdy jest ciepły.
Uwielbiam jajka!!! Dlatego prawie w każdy weekend w naszym domu na śniadanie na stole jest danie z jajek. Może to być omlet, po prostu jajka na twardo lub na miękko, różne wersje kanapek z jajkiem w koszulce, a może Scramble, na przykład z boczkiem i zieloną cebulą, a nawet naleśnik-Galeta z jajecznicą i boczkiem, co jest również bardzo smaczne! Ale najczęściej jest to oczywiście jajecznica z kawałkami smażonej gotowanej kiełbasy i aromatycznej kawy. To prawda, że czasami chcę jakiejś odmiany, dlatego przygotowuję coś nowego i interesującego. Tym razem podzielę się z wami przepisem na chrupiące tosty z warzywami, bekonem i jajkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb"doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g