skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wbij jaja kurze do głębokiego pojemnika. Dodaj trochę soli (w razie potrzeby możesz również dodać trochę czarnego mielonego pieprzu).
Krok 2:
Następnie za pomocą trzepaczki ubij jaja kurze solą, aż pojawi się lekka piana. Następnie podpal patelnię, dodając kawałek masła. Gdy tylko masło się rozpuści, wlej mieszankę jajeczną na patelnię, natychmiast przykryj patelnię i ugotuj omlet do miękkości (nie musisz go odwracać i smażyć z obu stron).
Krok 3:
Podczas gotowania omletu należy przygotować pozostałe składniki. Na początek możesz zetrzeć ser na drobnej tarce lub specjalnej tarce, zamieniając go w okruchy (jak podaje się parmezan podczas serwowania makaronu). Smak gotowego dania zależy od tego, jak tarty jest ser. Wolę drugą opcję.
Krok 4:
Teraz musisz zająć się bekonem. Wędzony gotowany boczek pokroić w drobną kostkę, a następnie lekko podsmażyć na patelni bez dodawania oleju. Można również użyć boczku wędzonego na surowo, ale jest bardziej tłusty i ma nieco inny smak. Wydaje mi się, że taki boczek przełamie delikatny smak omletu.
Krok 5:
Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
Krok 6:
Gdy omlet będzie gotowy, należy go ułożyć na powierzchni roboczej i pokroić w paski. Aby paski omletu były piękne, użyłem linijki, ale wcale nie jest to konieczne.
Krok 7:
Teraz powinieneś pięknie ułożyć paski omletu na talerzu, posypując je startym serem.
Krok 8:
Następnie ugotowane danie należy posypać małymi kostkami smażonego boczku i ułożyć na wierzchu pokrojoną połówkę wiśni.
omlet to rodzaj dania, które ludzie zwykle wolą jeść na śniadanie. Aby urozmaicić swoje śniadania i od zwykłych zamieniły się w" magiczne", czasami trzeba trochę zmienić. Podczas przygotowywania tego dania nie używa się żadnych tajemnic. Klasyczny omlet jajeczny jest po prostu pokrojony w wąskie, długie paski. I to wszystko!!! Tak więc to danie ma wiele zalet: gotowane śniadanie nie zajmie dużo czasu, nie będzie miało żadnego "specyficznego" smaku ,który może nie spodobać się każdemu (przepis wykorzystuje "chodzące" produkty, które większość ludzi je), a wygląd samego dania będzie korzystnie wyglądał na stole podczas serwowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g