serniki z serem i ziołami

proste, szybkie, smaczne, aromatyczne, satysfakcjonujące. Delikatny twarożek, soczysty ser, aromatyczne warzywa i chrupiąca skórka to idealny opis tego dania! Wspaniała przekąska, obfite śniadanie lub po prostu pyszna przekąska.
Słodkie życieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 18 g
tłuszcze 38 % 15 g
węglowodany 15 % 6 g
226 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Siekam warzywa. Mam zieloną cebulę, kolendrę, koperek, wszystkie w równych proporcjach. Tylko 10 g. ale tutaj wszystko jest opcjonalne i dostępne. Ser Tru na grubej tarce. Mąka zajęła mi 2 łyżki stołowe bez zjeżdżalni. Ale lepiej skupić się na swoim twarogu. Możesz potrzebować mniej lub więcej. Mieszam wszystko. Dobrze mieszam.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oto bardzo stabilna konsystencja.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Powierzchnia, na której uformuję serniki, jest posypana mąką. Masę dzielę na 7 równych części. Każdy kawałek ma 50 gramów. Zaokrąglać. Na wierzchu również posypuję mąką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Formuję serniki nożem. Bardzo podobał mi się ten pomysł. Gdzieś widziałem w Internecie. Obracam sernik ze wszystkich stron o nóż. Nawet nie wiem, jak to wyjaśnić. Być może wszyscy znają tę metodę, z wyjątkiem mnie:)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto takie piękne, równe, wysokie serniki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ta metoda została zauważona, a teraz moje serniki są zawsze idealne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    A dla miłośników dużo sera włożyłem jeden kawałek do środka i zapieczętowałem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Cóż, Przystojniacy się okazują. Wszystko jak jeden!!! A te kawałki zieleni i sera już kuszą...

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smaż na patelni, na oleju roślinnym, na średnim ogniu, z każdej strony przez 4-5 minut. Ale lepiej skupić się na złotej, rumianej skórce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nie płyną, nie pływają. Bardzo stabilny. A jaki zapach w kuchni...

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Najlepiej podawać ze świeżą śmietaną.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Chrupiąca skórka, delikatny twarożek, rozciągliwy ser, aromatyczne warzywa... Objadanie się!!!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    A to z podwójnym serem. Elegancki wygląd:)

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i będzie przydatny!!! Smacznego!!!

jeśli chcesz urozmaicić serniki, wypróbuj tę opcję. Delikatny twarożek, soczysty ser i aromatyczne warzywa. A ze świeżą śmietaną po prostu odlatują w mgnieniu oka. To zarówno przekąska, jak i obfite śniadanie i po prostu pyszna przekąska.
mąkę pszenną można zastąpić mąką ryżową lub owsianą.A otrzymasz produkt bezglutenowy i dietetyczny.
zielenie można wziąć absolutnie dowolne, jeśli jest to pożądane i dostępne.
przygotowanie jest bardzo łatwe, szybkie, proste.
Dołącz do nas!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy