skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko jest bardzo proste i szybkie. Siekam warzywa. Mam zieloną cebulę, kolendrę, koperek, wszystkie w równych proporcjach. Tylko 10 g. ale tutaj wszystko jest opcjonalne i dostępne. Ser Tru na grubej tarce. Mąka zajęła mi 2 łyżki stołowe bez zjeżdżalni. Ale lepiej skupić się na swoim twarogu. Możesz potrzebować mniej lub więcej. Mieszam wszystko. Dobrze mieszam.
Krok 2:
Oto bardzo stabilna konsystencja.
Krok 3:
Powierzchnia, na której uformuję serniki, jest posypana mąką. Masę dzielę na 7 równych części. Każdy kawałek ma 50 gramów. Zaokrąglać. Na wierzchu również posypuję mąką.
Krok 4:
Formuję serniki nożem. Bardzo podobał mi się ten pomysł. Gdzieś widziałem w Internecie. Obracam sernik ze wszystkich stron o nóż. Nawet nie wiem, jak to wyjaśnić. Być może wszyscy znają tę metodę, z wyjątkiem mnie:)
Krok 5:
Oto takie piękne, równe, wysokie serniki.
Krok 6:
Ta metoda została zauważona, a teraz moje serniki są zawsze idealne.
Krok 7:
A dla miłośników dużo sera włożyłem jeden kawałek do środka i zapieczętowałem.
Krok 8:
Cóż, Przystojniacy się okazują. Wszystko jak jeden!!! A te kawałki zieleni i sera już kuszą...
Krok 9:
Smaż na patelni, na oleju roślinnym, na średnim ogniu, z każdej strony przez 4-5 minut. Ale lepiej skupić się na złotej, rumianej skórce.
Krok 10:
Nie płyną, nie pływają. Bardzo stabilny. A jaki zapach w kuchni...
Krok 11:
Najlepiej podawać ze świeżą śmietaną.
Krok 12:
Chrupiąca skórka, delikatny twarożek, rozciągliwy ser, aromatyczne warzywa... Objadanie się!!!
Krok 13:
A to z podwójnym serem. Elegancki wygląd:)
Krok 14:
Mam nadzieję, że przepis Ci się podobał i będzie przydatny!!! Smacznego!!!
jeśli chcesz urozmaicić serniki, wypróbuj tę opcję. Delikatny twarożek, soczysty ser i aromatyczne warzywa. A ze świeżą śmietaną po prostu odlatują w mgnieniu oka. To zarówno przekąska, jak i obfite śniadanie i po prostu pyszna przekąska.
mąkę pszenną można zastąpić mąką ryżową lub owsianą.A otrzymasz produkt bezglutenowy i dietetyczny.
zielenie można wziąć absolutnie dowolne, jeśli jest to pożądane i dostępne.
przygotowanie jest bardzo łatwe, szybkie, proste.
Dołącz do nas!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g