skład / składniki
metoda gotowania
✔wymieszaj wszystkie składniki razem i podziel ciasto na małe kulki 10-12 sztuk.
✔nie radzę ich rozwałkować, lepiej po prostu delikatnie Zaakceptuj, abyś mógł je usmażyć.
* jeśli chcesz, możesz dodać rodzynki do ciasta, ale wolę nie mieszać smaków i pozostawić ciasto bez zmian.
✔smażyć z obu stron na patelni z cienkim dnem na małym ogniu do miękkości. Serniki powinny być pokryte złotą skórką. Nie ma potrzeby nadmiernego rozgotowania, w przeciwnym razie będą suche.
* gotuję zawsze bez oleju, używam wody lub soku z samego produktu. Ale znowu możesz to zrobić według własnego uznania.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✔podgrzej pastę orzechową w kuchence mikrofalowej, wymieszaj, możesz dodać sól lub cukier do smaku, w zależności od tego, jakiego smaku brakuje.
polej gotowe serniki i udekoruj orzeszkami ziemnymi!
* czasami dodaję czekoladę do sosu, rozpuszczam czekoladowe krople ciasta w łaźni wodnej i mieszam z rozgrzaną pastą z orzeszków ziemnych.
również sos z pasty orzechowej i bitej śmietany może być odpowiedni do tego przepisu: podgrzej pastę orzechową do uzyskania płynnej konsystencji, wlej do bitej śmietany / śmietany, wymieszaj, ale nie mieszaj ich do jednolitej struktury.
jeśli jesteś słodki, możesz dodatkowo wlać tam: chipsy kokosowe, chipsy czekoladowe, jagody i wszystko, czego dusza zapragnie.
wariacje na temat sosu masa, możesz użyć białej czekolady, ciemnej, oleju kokosowego, masła migdałowego, syropu klonowego, polewy czekoladowej i tak dalej. Ale pasta orzechowa i tak zaskoczy Cię najbardziej:) Gorąco polecam spróbować! Można łączyć z różnymi potrawami.
dla miłośników orzeszków ziemnych możesz użyć nie miękkiej pasty, ale chrupiącej. Wtedy ilość chrupiących orzeszków ziemnych będzie dwukrotnie większa :)
ważne! Chrupiąca pasta po przechowywaniu w lodówce staje się twarda, polecam przechowywać po prostu w ciemnym miejscu, gdzie jest chłodno.
w następnym przepisie opowiem o niezwykłej pożywnej sałatce z kurczakiem i sosem z tej samej pasty orzechowej, zapewniam, że wszystkim się spodoba!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pasta orzechowa - 588 kcal/100g