Rolada jajeczna nadziewana serem i warzywami

wspaniała letnia przekąska i śniadanie-dwa w jednym! Pyszne lekkie danie z warzyw z jajkami kurzymi i serem, które na pewno ci się spodoba i przypadnie do gustu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 19 % 4 g
105 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną bułkę jajeczną z warzywami na śniadanie, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy. Pokrój dwieście gramów świeżej kapusty i włóż do wygodnego pojemnika.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj pół łyżki papryki do pojemnika na kapustę, sól do smaku, mieszankę papryki i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój połowę papryki w paski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Niezbyt drobno posiekaj czerwoną cebulę lub sałatkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj koperek do pojemnika na kapustę i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój dwa pomidory na dowolne niezbyt małe kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na drobnej tarce wcieramy siedemdziesiąt gramów twardego sera na talerz i dokładnie mieszamy do pojemnika z kapustą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozbij siedem jaj kurzych na głęboki talerz, dodaj sól do smaku i trochę mieszanki papryki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jajka dokładnie wymieszaj, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włącz piec i podgrzej patelnię, do której dodajemy dwie łyżki oleju roślinnego. Następnie zmniejsz ogień pieca i wlej część masy jajecznej na patelnię.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gdy jajka są usmażone, rozprowadzamy przygotowane nadzienie z kapusty.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj paprykę, cebulę i pomidory do kapusty.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zaczynamy owijać ułożone nadzienie.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj masę jajeczną i połącz z poprzednią częścią naleśnika jajecznego.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zawijamy i dostajemy pyszną bułkę jajeczną z warzywami na śniadanie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

lubisz jajecznicę? A omlet i naleśniki jajeczne? Zdecydowana większość ludzi odpowie "tak", ale część z nich powie, że mają dość jajek i chcą różnorodności.
więc oto jest-poznaj ciekawy przepis na bułkę, ale to nie jest deser, to danie z jajek, ale też nie jajecznica. Oto taka zagadka dla ciebie.
to naprawdę proste-bułka jajeczna z warzywami. Zarówno smaczne, jak i bardzo zdrowe. Można podawać zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Chociaż możesz na lunch!
nic nie kosztuje nas przygotowanie pysznej bułki jajecznej z warzywami i serem, zwłaszcza że jest łatwo przygotowywana z produktów dostępnych latem. Ta bułka może być odpowiednia na uroczystość, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale także pięknie wygląda na świątecznym stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal / 100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy