skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną bułkę jajeczną z warzywami na śniadanie, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy. Pokrój dwieście gramów świeżej kapusty i włóż do wygodnego pojemnika.
Krok 2:
Dodaj pół łyżki papryki do pojemnika na kapustę, sól do smaku, mieszankę papryki i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Pokrój połowę papryki w paski.
Krok 4:
Niezbyt drobno posiekaj czerwoną cebulę lub sałatkę.
Krok 5:
Dodaj koperek do pojemnika na kapustę i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Pokrój dwa pomidory na dowolne niezbyt małe kawałki.
Krok 7:
Na drobnej tarce wcieramy siedemdziesiąt gramów twardego sera na talerz i dokładnie mieszamy do pojemnika z kapustą.
Krok 8:
Rozbij siedem jaj kurzych na głęboki talerz, dodaj sól do smaku i trochę mieszanki papryki.
Krok 9:
Jajka dokładnie wymieszaj, aż będą gładkie.
Krok 10:
Włącz piec i podgrzej patelnię, do której dodajemy dwie łyżki oleju roślinnego. Następnie zmniejsz ogień pieca i wlej część masy jajecznej na patelnię.
Krok 11:
Gdy jajka są usmażone, rozprowadzamy przygotowane nadzienie z kapusty.
Krok 12:
Dodaj paprykę, cebulę i pomidory do kapusty.
Krok 13:
Zaczynamy owijać ułożone nadzienie.
Krok 14:
Dodaj masę jajeczną i połącz z poprzednią częścią naleśnika jajecznego.
Krok 15:
Zawijamy i dostajemy pyszną bułkę jajeczną z warzywami na śniadanie.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
lubisz jajecznicę? A omlet i naleśniki jajeczne? Zdecydowana większość ludzi odpowie "tak", ale część z nich powie, że mają dość jajek i chcą różnorodności.
więc oto jest-poznaj ciekawy przepis na bułkę, ale to nie jest deser, to danie z jajek, ale też nie jajecznica. Oto taka zagadka dla ciebie.
to naprawdę proste-bułka jajeczna z warzywami. Zarówno smaczne, jak i bardzo zdrowe. Można podawać zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Chociaż możesz na lunch!
nic nie kosztuje nas przygotowanie pysznej bułki jajecznej z warzywami i serem, zwłaszcza że jest łatwo przygotowywana z produktów dostępnych latem. Ta bułka może być odpowiednia na uroczystość, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale także pięknie wygląda na świątecznym stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal / 100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g