przekąska do piwa paluszki krabowe smażone w cieście z serem

szybkie w przygotowaniu bardzo przepyszne śniadanie! Ożywiamy ulubione paluszki krabowe i dajemy im nowe życie, zamieniając je na patelni w pyszną przekąskę!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 10 g
tłuszcze 50 % 19 g
węglowodany 24 % 9 g
234 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty i przyprawy niezbędne do przygotowania pysznych paluszków krabowych z twardym serem na śniadanie. Wlej dwie łyżki mleka do głębokiego talerza i dodaj trzy łyżki mąki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól, mieszankę papryki do talerza do smaku, rozbij dwa jaja kurze, mieszaj, aż będzie gładka i odłóż na bok, aby wytworzyć gluten.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ser twardy w równe kostki, które są równe liczbie z paluszkami krabowymi.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bardzo ostrożnie rozpakuj paluszki krabowe i ostrożnie zawiń każdy kawałek sera.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie zanurz każdy paluszek kraba w przygotowanym cieście.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelni rozgrzanej na kuchence, z dodatkiem oleju roślinnego, rozłóż paluszki krabowe i smaż przez około trzy minuty z każdej strony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż przekąskę przygotowaną na śniadanie na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

paluszki krabowe do piwa! "Jak banalne, paluszki krabowe!"- myślisz, patrząc na kolejny przepis, a powiem ci, że się mylisz! W dzieciństwie wielu z nas myślało, że są zrobione z krabów. Ale nawet gdy poznali ich prawdziwy skład, nadal kupowali i jedli z przyjemnością. Ale nawet ulubiony produkt jest nudny, jeśli nie urozmaicisz receptury i nie eksperymentujesz ze składnikami.
uwierz mi, udało nam się tchnąć nowe życie w nasze ulubione paluszki krabowe! Przepis jest idealny na śniadanie i dobry na przekąskę.
paluszki krabowe - rodzaj żywności, która jest sztucznie wytwarzana z przetworzonego białka rybnego surimi lub rozdrobnionego mięsa białej ryby. Kształtem i kolorem przypomina mięso pazura kraba lub nogi.
w Japonii, ojczyźnie mielonej ryby surimi, jest uważany za dość popularny produkt, oprócz paluszków krabowych przygotowuje się z niego placki rybne i kiełbaski dla dzieci. Po przejechaniu dziewięćdziesięciu kilometrów z Tokio do Kanagawy można odwiedzić Muzeum kamaboko i zobaczyć wszystko, co robi się z mielonego surimi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy