skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty i przyprawy niezbędne do przygotowania pysznych paluszków krabowych z twardym serem na śniadanie. Wlej dwie łyżki mleka do głębokiego talerza i dodaj trzy łyżki mąki.
Krok 2:
Dodaj sól, mieszankę papryki do talerza do smaku, rozbij dwa jaja kurze, mieszaj, aż będzie gładka i odłóż na bok, aby wytworzyć gluten.
Krok 3:
Pokrój ser twardy w równe kostki, które są równe liczbie z paluszkami krabowymi.
Krok 4:
Bardzo ostrożnie rozpakuj paluszki krabowe i ostrożnie zawiń każdy kawałek sera.
Krok 5:
Dokładnie zanurz każdy paluszek kraba w przygotowanym cieście.
Krok 6:
Na patelni rozgrzanej na kuchence, z dodatkiem oleju roślinnego, rozłóż paluszki krabowe i smaż przez około trzy minuty z każdej strony.
Krok 7:
Rozłóż przekąskę przygotowaną na śniadanie na talerzu i podawaj. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
paluszki krabowe do piwa! "Jak banalne, paluszki krabowe!"- myślisz, patrząc na kolejny przepis, a powiem ci, że się mylisz! W dzieciństwie wielu z nas myślało, że są zrobione z krabów. Ale nawet gdy poznali ich prawdziwy skład, nadal kupowali i jedli z przyjemnością. Ale nawet ulubiony produkt jest nudny, jeśli nie urozmaicisz receptury i nie eksperymentujesz ze składnikami.
uwierz mi, udało nam się tchnąć nowe życie w nasze ulubione paluszki krabowe! Przepis jest idealny na śniadanie i dobry na przekąskę.
paluszki krabowe - rodzaj żywności, która jest sztucznie wytwarzana z przetworzonego białka rybnego surimi lub rozdrobnionego mięsa białej ryby. Kształtem i kolorem przypomina mięso pazura kraba lub nogi.
w Japonii, ojczyźnie mielonej ryby surimi, jest uważany za dość popularny produkt, oprócz paluszków krabowych przygotowuje się z niego placki rybne i kiełbaski dla dzieci. Po przejechaniu dziewięćdziesięciu kilometrów z Tokio do Kanagawy można odwiedzić Muzeum kamaboko i zobaczyć wszystko, co robi się z mielonego surimi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g