filety rybne w futrze ziemniaczanym

ryba w futrze ziemniaczanym zachowuje wszystkie korzystne właściwości.
Inna RiabchenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 54 % 13 g
135 kcal
IG: 92 / 0 / 8

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój filet rybny na małe kawałki soli, pieprzu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, Posol i wyciśnij sok. Zwiń rybę w mące, a następnie w jajku i zrób futro z ziemniaków. Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż gotowe bibułki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju i podawać je na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy