filety rybne w futrze ziemniaczanym
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój filet rybny na małe kawałki soli, pieprzu.
Krok 2:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, Posol i wyciśnij sok. Zwiń rybę w mące, a następnie w jajku i zrób futro z ziemniaków. Smażyć na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu na złoty kolor.
Krok 3:
Połóż gotowe bibułki na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju i podawać je na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g