Szybka mini pizza pita na patelni

pizza na przekąskę podczas filmu w 5 minut! Prosty i oryginalny przepis na przygotowanie pysznej i apetycznej pizzy domowej roboty!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 67 % 26 g
węglowodany 10 % 4 g
281 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować naszą Mini pizzę, wybieramy i rozprowadzamy niezbędne produkty z lodówki, kupując chleb pita w najbliższym supermarkecie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i pokrój paprykę w drobną kostkę i włóż do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski do pieprzu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj posiekane ugotowane jajko kurze z drobno posiekanymi ziołami do miski i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby przygotować sos, dokładnie wymieszaj majonez z keczupem. Włącz piec na średnim ogniu i podgrzej patelnię z dodatkiem oleju roślinnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posmaruj chleb pita cienką, równą warstwą sosu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Równomiernie rozłóż nadzienie na chlebie pita i delikatnie zwiń w ciasną rolkę, którą z kolei pokrój na porcje.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż porcje rolek na rozgrzanej patelni i usmaż każdą ze stron. Po usmażeniu obficie posyp startym serem bułki i wyłącz kuchenkę, zamknij pokrywkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po całkowitym stopieniu sera wyjmujemy z patelni i układamy naszą gotową mini pizzę na talerzu. Smacznego, drodzy przyjaciele!

niesamowita pizza w pięć minut, która świetnie sprawdzi się jako szybkie śniadanie lub kolacja, a nawet dzieci mogą ją przygotować!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy