skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować naszą Mini pizzę, wybieramy i rozprowadzamy niezbędne produkty z lodówki, kupując chleb pita w najbliższym supermarkecie.
Krok 2:
Obierz i pokrój paprykę w drobną kostkę i włóż do miski.
Krok 3:
Szynkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski do pieprzu.
Krok 4:
Dodaj posiekane ugotowane jajko kurze z drobno posiekanymi ziołami do miski i wymieszaj.
Krok 5:
Aby przygotować sos, dokładnie wymieszaj majonez z keczupem. Włącz piec na średnim ogniu i podgrzej patelnię z dodatkiem oleju roślinnego.
Krok 6:
Posmaruj chleb pita cienką, równą warstwą sosu.
Krok 7:
Równomiernie rozłóż nadzienie na chlebie pita i delikatnie zwiń w ciasną rolkę, którą z kolei pokrój na porcje.
Krok 8:
Rozłóż porcje rolek na rozgrzanej patelni i usmaż każdą ze stron. Po usmażeniu obficie posyp startym serem bułki i wyłącz kuchenkę, zamknij pokrywkę.
Krok 9:
Po całkowitym stopieniu sera wyjmujemy z patelni i układamy naszą gotową mini pizzę na talerzu. Smacznego, drodzy przyjaciele!
niesamowita pizza w pięć minut, która świetnie sprawdzi się jako szybkie śniadanie lub kolacja, a nawet dzieci mogą ją przygotować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g