skład / składniki
metoda gotowania
możesz ugotować to pyszne i pachnące danie z dowolnej ryby, nie tylko z mintaja, ale zarówno ze świeżych, jak i mrożonych. W drugim przypadku wyjmujemy rybę z wyprzedzeniem, aby się rozmroziła. Następnie umyj rybę, w razie potrzeby wyczyść i ponownie umyj, osusz ręcznikami papierowymi z nadmiaru wilgoci. Przygotowaną rybę rozprowadzamy na powierzchni roboczej i kroimy na porcje.
myjemy marchewki pod bieżącą wodą, obieramy i kroimy w drobną kostkę. lub trzy marchewki na grubej tarce. Tutaj wszystko zależy od osobistych preferencji. Obierz cebulę z łuski, a następnie umyj ją, wytrzyj do sucha czystym ręcznikiem. Pokrój cebulę w taką samą kostkę jak marchewka. Lub pokrój w półpierścienie.
na średnim ogniu rozgrzej dużą głęboką patelnię, wlej do niej określoną ilość oleju roślinnego, dobrze go podgrzej. Włóż cebulę do rozgrzanego oleju, smaż przez 2-3 minuty, a następnie dodaj marchewki. Wszystko dobrze wymieszaj. Gotujemy wszystko razem przez 10 minut, nie zapominając o okresowym mieszaniu zawartości patelni.
gdy minie ten czas, dodaj kawałki ryby na patelnię, wymieszaj je i gotuj przez 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryby i warzywa. Następnie rozprowadzamy śmietanę na patelni, mieszamy, wlewamy sól i czarny pieprz, ponownie mieszamy,smakujemy. W razie potrzeby dodaj sól. Przykryj patelnię pokrywką i ustaw ogrzewanie na minimum. Gotuj wszystko razem przez 15 minut.
gotową rybę podajemy na gorąco, dekorując świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g