skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw ugotuj jajka podczas gotowania i chłodzenia-upiecz naleśniki. Lekko podgrzej kefir (powinien być ciepły, ale nie gorący). Dodaj jajko, cukier, sól, sodę do kefiru i wymieszaj. Stopniowo dodajemy mąkę, aby masa była jak gęsta śmietana, teraz wszystko dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Mleko doprowadzamy do wrzenia i cienkim strumieniem wlewamy do masy, cały czas mieszając. Ciasto jest gotowe. Naleśniki pieczemy na dobrze rozgrzanej patelni
Krok 2:
Do ciasta potrzebujemy sześciu naleśników (jeśli chcesz dostać duże ciasto, weź większą liczbę naleśników). Pokrój pięć naleśników na pół.
Krok 3:
Ugotowane i obrane jajka zetrzyj na drobnej tarce
Krok 4:
Zetrzyj ser na drobnej tarce
Krok 5:
Zetrzyj czosnek na drobnej tarce
Krok 6:
Wymieszaj wszystko i dopraw majonezem, okazuje się, że jest to pasta
Krok 7:
Ułóż przygotowane połówki naleśników w długi łańcuch z zachodzącymi na siebie krawędziami
Krok 8:
Nakładające się miejsca posmaruj roztopionym serem do smarowania
Krok 9:
Teraz posmaruj cały łańcuch naleśników roztopionym serem do smarowania
Krok 10:
Na wierzchu sera nałóż przygotowaną pastę do smarowania i wygładź
Krok 11:
Teraz delikatnie zwiń cały łańcuch w rolkę
Krok 12:
Ustaw bułkę na półmisku
Krok 13:
Z pozostałego naleśnika uformuj & quot; korzenie & quot;
Krok 14:
Udekoruj wynikowy "kikut" według własnego uznania. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60% - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Grzyby - 20 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Soda oczyszczona - 0 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g