ciasto naleśnikowe z przekąskami

zabawne i nieco bajeczne ciasto z przekąskami będzie ozdobą każdego stołu.
SanctoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 50 % 19 g
węglowodany 26 % 10 g
227 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw ugotuj jajka podczas gotowania i chłodzenia-upiecz naleśniki. Lekko podgrzej kefir (powinien być ciepły, ale nie gorący). Dodaj jajko, cukier, sól, sodę do kefiru i wymieszaj. Stopniowo dodajemy mąkę, aby masa była jak gęsta śmietana, teraz wszystko dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Mleko doprowadzamy do wrzenia i cienkim strumieniem wlewamy do masy, cały czas mieszając. Ciasto jest gotowe. Naleśniki pieczemy na dobrze rozgrzanej patelni

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do ciasta potrzebujemy sześciu naleśników (jeśli chcesz dostać duże ciasto, weź większą liczbę naleśników). Pokrój pięć naleśników na pół.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugotowane i obrane jajka zetrzyj na drobnej tarce

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj czosnek na drobnej tarce

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystko i dopraw majonezem, okazuje się, że jest to pasta

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż przygotowane połówki naleśników w długi łańcuch z zachodzącymi na siebie krawędziami

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nakładające się miejsca posmaruj roztopionym serem do smarowania

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz posmaruj cały łańcuch naleśników roztopionym serem do smarowania

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzchu sera nałóż przygotowaną pastę do smarowania i wygładź

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Teraz delikatnie zwiń cały łańcuch w rolkę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ustaw bułkę na półmisku

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Z pozostałego naleśnika uformuj & quot; korzenie & quot;

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Udekoruj wynikowy "kikut" według własnego uznania. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60% - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Grzyby - 20   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Soda oczyszczona - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy