klopsiki z nadzieniem serowo-grzybowym

obfite, miękkie, soczyste bułki wieprzowe w sosie pomidorowym. Świetna opcja na przystawkę mięsną na każde wakacje. Równie dobrze nadaje się na lunch lub kolację, wybierając przystawkę według własnych upodobań.
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 11 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 7 % 2 g
203 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na początek kawałek wieprzowiny bez kości jest lekko zamrożony, więc cięcie będzie znacznie wygodniejsze. Pokrój miąższ na płytki o grubości nie większej niż 1,5 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przykryj kawałek wieprzowiny folią spożywczą lub plastikową torbą, aby w kuchni nie było nadmiaru brudu i dobrze go odeprzeć. Wyrównaj całą powierzchnię kotleta do grubości. Pieprz i sól. Zostawić na odpoczynek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Robienie nadzienia. Obraną cebulę pokroić w półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce (mam rosyjski, ale możesz wziąć dowolny do smaku, najważniejsze jest to, że są twarde odmiany).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj grzyby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przełóż czosnek przez prasę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kromki białego chleba pokroić losowo. Wysuszyć na suchej patelni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zmiel w blenderze. Kto nie ma blendera, suchy chleb można posiekać nożem lub złożyć w ciasno ściankową torbę i uderzyć młotkiem. W skrajnych przypadkach użyj zakupionych zmielonych bułek tartych.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej 2 łyżki do tej samej patelni. l olej roślinny i lekko podsmaż cebulę na złoty kolor.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj grzyby. Dusić na średnim ogniu przez 10-12 minut pod przykryciem. Nie solić.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połącz starty ser, grzyby z cebulą, jajko, czosnek, bułkę tartą i mieszankę ziół w głębokiej misce.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszaj. Jeśli mieszanina nie jest wystarczająco słona, dodaj szczyptę soli (mój ser jest wystarczająco słony i nie będę solił). Dokładnie zmiel nadzienie Chlebowo-serowe. Jeśli okaże się zbyt suchy, możesz dodać kolejne małe jajko.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ułóż warstwę nadzienia Chlebowo-serowego na kotletach wieprzowych. Rozłóż na całej powierzchni, lekko wciskając w mięso. Zostaw miejsce na krawędziach.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Zwinąć mocno w rolkę. Nie musisz ich mocować. W tym momencie możesz włączyć piekarnik, aby rozgrzał się do 180-190 stopni

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przygotuj naczynie do pieczenia. Nasmaruj 2 łyżki.l olej roślinny.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ułóż nadziewane roladki wieprzowe. Powinny leżeć ciasno do siebie, więc rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie rolek.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Puree pomidorowe dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Wymieszać. Mam rozdrobnione, zamrożone. Od lata, w dużych zbiorach pomidorów, przepuszczam je przez blender i zamrażam w foremkach na babeczki. Możesz użyć świeżych drobno posiekanych lub pomidorów we własnym soku.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Równomiernie napełnij bułki mieszanką. Szczelnie przykryj formę folią. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika na około 35-40 minut. Następnie usuwamy folię i ponownie wysyłamy do piekarnika na złoty złoty kolor na 10-15 minut.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Okresowo zwilż powierzchnię bułek sosem pomidorowym, w którym są pieczone. Bułki są soczyste i miękkie. Nadzienie pozostaje w środku, ponieważ bułka tarta bezpiecznie zapobiega wyciekaniu sera i grzybów.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Podawaj bułki na gorąco, dopasowując przystawkę do swoich upodobań. Smacznego!

obfite, miękkie, soczyste bułki wieprzowe w sosie pomidorowym z pikantnymi przyprawami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy