skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Na początek kawałek wieprzowiny bez kości jest lekko zamrożony, więc cięcie będzie znacznie wygodniejsze. Pokrój miąższ na płytki o grubości nie większej niż 1,5 cm.
Krok 3:
Przykryj kawałek wieprzowiny folią spożywczą lub plastikową torbą, aby w kuchni nie było nadmiaru brudu i dobrze go odeprzeć. Wyrównaj całą powierzchnię kotleta do grubości. Pieprz i sól. Zostawić na odpoczynek.
Krok 4:
Robienie nadzienia. Obraną cebulę pokroić w półpierścienie.
Krok 5:
Zetrzyj ser na drobnej tarce (mam rosyjski, ale możesz wziąć dowolny do smaku, najważniejsze jest to, że są twarde odmiany).
Krok 6:
Drobno posiekaj grzyby.
Krok 7:
Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 8:
Kromki białego chleba pokroić losowo. Wysuszyć na suchej patelni.
Krok 9:
Zmiel w blenderze. Kto nie ma blendera, suchy chleb można posiekać nożem lub złożyć w ciasno ściankową torbę i uderzyć młotkiem. W skrajnych przypadkach użyj zakupionych zmielonych bułek tartych.
Krok 10:
Wlej 2 łyżki do tej samej patelni. l olej roślinny i lekko podsmaż cebulę na złoty kolor.
Krok 11:
Dodaj grzyby. Dusić na średnim ogniu przez 10-12 minut pod przykryciem. Nie solić.
Krok 12:
Połącz starty ser, grzyby z cebulą, jajko, czosnek, bułkę tartą i mieszankę ziół w głębokiej misce.
Krok 13:
Wymieszaj. Jeśli mieszanina nie jest wystarczająco słona, dodaj szczyptę soli (mój ser jest wystarczająco słony i nie będę solił). Dokładnie zmiel nadzienie Chlebowo-serowe. Jeśli okaże się zbyt suchy, możesz dodać kolejne małe jajko.
Krok 14:
Ułóż warstwę nadzienia Chlebowo-serowego na kotletach wieprzowych. Rozłóż na całej powierzchni, lekko wciskając w mięso. Zostaw miejsce na krawędziach.
Krok 15:
Zwinąć mocno w rolkę. Nie musisz ich mocować. W tym momencie możesz włączyć piekarnik, aby rozgrzał się do 180-190 stopni
Krok 16:
Przygotuj naczynie do pieczenia. Nasmaruj 2 łyżki.l olej roślinny.
Krok 17:
Ułóż nadziewane roladki wieprzowe. Powinny leżeć ciasno do siebie, więc rozmiar formy powinien odpowiadać liczbie rolek.
Krok 18:
Puree pomidorowe dopraw solą, pieprzem i przyprawami. Wymieszać. Mam rozdrobnione, zamrożone. Od lata, w dużych zbiorach pomidorów, przepuszczam je przez blender i zamrażam w foremkach na babeczki. Możesz użyć świeżych drobno posiekanych lub pomidorów we własnym soku.
Krok 19:
Równomiernie napełnij bułki mieszanką. Szczelnie przykryj formę folią. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika na około 35-40 minut. Następnie usuwamy folię i ponownie wysyłamy do piekarnika na złoty złoty kolor na 10-15 minut.
Krok 20:
Okresowo zwilż powierzchnię bułek sosem pomidorowym, w którym są pieczone. Bułki są soczyste i miękkie. Nadzienie pozostaje w środku, ponieważ bułka tarta bezpiecznie zapobiega wyciekaniu sera i grzybów.
Krok 21:
Podawaj bułki na gorąco, dopasowując przystawkę do swoich upodobań. Smacznego!
obfite, miękkie, soczyste bułki wieprzowe w sosie pomidorowym z pikantnymi przyprawami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g