skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto: ubij 1 jajko, dodaj sól, cukier, majonez i wymieszaj, a następnie dodaj mleko i stale mieszając stopniowo dodawaj mąkę. Ciasto powinno być gęste, jednorodne i gładkie. Ugniataj przez około 10 minut, włóż ciasto do torby i odstaw na 15 minut. Użyj pozostałej mąki do formowania placków.
Krok 2:
Cebula i 50 ml. zmiel wodę blenderem na gładką papkę i dodaj do mielonego mięsa, dodaj 1 łyżeczkę soli, czarny pieprz, 100 ml wody i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3:
Przygotowujemy kiełbaski: z części ciasta formujemy kiełbasę, następnie kroimy na małe kawałki i rozwałkowujemy soczewice o grubości 3-4 milimetrów, średnicy 8-10 cm.
Krok 4:
Do rozwałkowanych soczni dodaj przygotowane mięso mielone. Pamiętaj, że konsystencja mięsa mielonego nie powinna być gęsta. Połóż 1 łyżkę mielonego mięsa na połowie przygotowanej Soczy, przykryj mięso mielone połową soczyści i dobrze przymocuj krawędzie, delikatnie wciśnij ciasto widelcem wzdłuż krawędzi ciasta.Postaraj się to zrobić ostrożnie, aby bulion powstały w środku podczas smażenia nie wyciekł na patelnię.
Krok 5:
Nasmaruj rozgrzaną patelnię olejem roślinnym i smaż posikunchiki z obu stron przez 2-3 minuty na złoty kolor na umiarkowanym ogniu. Mięso mielone musi być koniecznie soczyste, aby w pasztecikach był bulion. W procesie gotowania posikunchiki mięso mielone stopniowo gęstnieje, więc w razie potrzeby dodaj wodę i sól do smaku. Najsmaczniejsze posikunchiki pochodzą z patelni, przy odpowiednim ugotowaniu w każdym z nich powstaje bardzo smaczny bulion.
1. Zagniatamy ciasto: ubijamy 1 jajko, dodajemy sól, cukier, majonez i mieszamy, następnie dodajemy mleko i ciągle mieszając stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gęste, jednorodne i gładkie. Ugniataj przez około 10 minut, włóż ciasto do torby i odstaw na 15 minut. Użyj pozostałej mąki do formowania placków.
2. Cebulę i 50 ml. zmiel wodę blenderem na gładką papkę i dodaj do mielonego mięsa, dodaj 1 łyżeczkę soli, czarny pieprz, 100 ml wody i wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Przygotowujemy kiełbaski: z części ciasta formujemy kiełbasę, następnie kroimy na małe kawałki i rozwałkowujemy soczewice o grubości 3-4 milimetrów, średnicy 8-10 cm. & nbsp;
4. Do rozwałkowanych soków dodaj przygotowane mięso mielone. Pamiętaj, że konsystencja mięsa mielonego nie powinna być gęsta. Połóż 1 łyżkę mielonego mięsa na połowie przygotowanej Soczy, przykryj mięso mielone połową soczyści i dobrze przymocuj krawędzie, delikatnie wciśnij ciasto widelcem wzdłuż krawędzi ciasta.Postaraj się to zrobić ostrożnie, aby bulion powstały w środku podczas smażenia nie wyciekł na patelnię.
5. Nasmaruj rozgrzaną patelnię olejem roślinnym i smaż na umiarkowanym ogniu posikunchiki z obu stron przez 2-3 minuty na złoty kolor. Ważne: mięso mielone musi być koniecznie soczyste, aby w pasztecikach był bulion. W procesie gotowania posikunchiki mięso mielone stopniowo gęstnieje, więc w razie potrzeby dodaj wodę i sól do smaku. Najsmaczniejsze posikunchiki pochodzą z patelni, przy odpowiednim ugotowaniu w każdym z nich powstaje bardzo smaczny bulion.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g