Roladki z indyka z zieloną fasolką

te bułki są niezwykle smaczne i soczyste. Wciąż pamiętam, jaką furorę zrobił ten przepis wśród moich domowych. Początkowo zamierzałam zrobić te bułki z kurczakiem, ponieważ Indyk tak naprawdę nie smakował mi zbyt dobrze. Jednak w końcu postanowiłem zrobić według oryginalnej receptury i nie żałowałem. To jeden z niewielu przepisów, w których smak indyka bardzo mi się podoba. A w połączeniu z delikatnym sosem (nawiasem mówiąc, cebulą) i smażonym boczkiem bułki są po prostu niezrównane.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 12 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 6 % 1 g
153 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Filety z indyka opłukać i dobrze osuszyć. Pokrój filety na 5-6 identycznych plasterków. Lekko pokonaj każdy kawałek z obu stron, solą i pieprzem.

2. Na każdym plasterku połóż kilka strąków rozmrożonej fasoli, zwiń filet w rolkach, szczelnie zawiń 3-4 plastry boczku i przymocuj drewnianymi szaszłykami.

3. Obierz cebulę i czosnek. Drobno posiekaj cebulę, przełóż czosnek przez prasę.

4. Smażyć bułki na patelni na oleju roślinnym.

5. Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kolejne 3 minuty.

6. Wlać bulion, przykryć patelnię pokrywką i przestawić do piekarnika nagrzanego do 190C na 25 minut.

7. Przenieś gotowe bułki do innego naczynia.

8. SOS powstały podczas gotowania utrzeć, dodać masło, doprawić solą i pieprzem.

9. Podawaj bułki, polane sosem i udekorowane gałązkami pietruszki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy