skład / składniki
metoda gotowania
1. Filety z indyka opłukać i dobrze osuszyć. Pokrój filety na 5-6 identycznych plasterków. Lekko pokonaj każdy kawałek z obu stron, solą i pieprzem.
2. Na każdym plasterku połóż kilka strąków rozmrożonej fasoli, zwiń filet w rolkach, szczelnie zawiń 3-4 plastry boczku i przymocuj drewnianymi szaszłykami.
3. Obierz cebulę i czosnek. Drobno posiekaj cebulę, przełóż czosnek przez prasę.
4. Smażyć bułki na patelni na oleju roślinnym.
5. Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kolejne 3 minuty.
6. Wlać bulion, przykryć patelnię pokrywką i przestawić do piekarnika nagrzanego do 190C na 25 minut.
7. Przenieś gotowe bułki do innego naczynia.
8. SOS powstały podczas gotowania utrzeć, dodać masło, doprawić solą i pieprzem.
9. Podawaj bułki, polane sosem i udekorowane gałązkami pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g