Gulasz wieprzowy z żurawiną
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj wieprzowinę, osusz i pokrój na średnie kawałki.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż na nim wieprzowinę przez 10 minut.
Krok 4:
Dodaj suszoną żurawinę do wieprzowiny i wymieszaj. Smaż razem przez 2 minuty.
Krok 5:
Wlej sos sojowy i gotuj wszystko razem, mieszając przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Gulasz pieprz, posyp papryką i wymieszaj.
Krok 7:
Dusić pod przykryciem przez 10-15 minut, aż mięso się ugotuje. W razie potrzeby możesz wlać trochę wody na patelnię.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g