skład / składniki
metoda gotowania
przed rozpoczęciem gotowania pokrój paproć na kawałki według własnego gustu (około 5-8 cm), a następnie moczyć w zimnej czystej wodzie przez trzy godziny (w przypadku, gdy paproć została kupiona w sklepie, w którym zwykle jest sprzedawana w roztworze soli). Lub postępuj zgodnie z zaleceniami producenta wskazanymi na opakowaniu.
1. Umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie włóż do zamrażarki na piętnaście minut. Po rozłożeniu na powierzchni roboczej i pokrojeniu w kostkę.
2. Moje chili i koper włoski. Następnie obie kroimy w cienkie plasterki. Nasiona chili można usunąć, jeśli nie chcesz nadmiernej ostrości. Możesz zostawić nasiona miłośnikowi pikantnego smaku. Obierz również ząbki czosnku ,posiekaj je (trzy na drobnej tarce lub przepuść przez prasę).
3. Wlej oliwę z oliwek na głęboką patelnię, umieść ją na dużym ogniu. Gdy olej się rozgrzeje, wkładamy do niego kawałki mięsa w porcjach w pewnej odległości od siebie. Smaż z każdej strony przez trzy minuty, a następnie wyjmij na talerz. I rozłóż następną partię mięsa, aż wszystko usmażemy.
4. Na tej samej patelni rozprowadzamy posiekane chili i koper włoski, smażymy je razem, mieszając. Konieczne jest gotowanie, aż koper włoski stanie się przezroczysty. W tym momencie dodaj czosnek, wymieszaj, gotuj przez minutę.
5. Wyciśnij trochę paproci z nadmiaru wilgoci i włóż na patelnię do kopru włoskiego i chili. Smaż wszystko razem przez pięć minut, ciągle mieszając.
6. Włóż wcześniej smażone mięso na patelnię, mieszaj.
7. Wlać sos sojowy i olej sezamowy, jeszcze raz wymieszać, trzymać na ogniu dosłownie pół minuty i wyjąć patelnię z pieca.
podawaj aromatyczne danie na stole, aż ostygnie, posyp sezamem na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Paproć - 34 kcal/100g