paproć Orzeł po koreańsku

pyszne, satysfakcjonujące, oryginalne! Gotuj na obiad-Zaskocz rodzinę! Paproć orlyak w języku koreańskim to nietrywialne danie, które może wywołać przyjemne zaskoczenie. Początkujący nie powinni samodzielnie zbierać paproci w lesie, ponieważ może to być niebezpieczne. Najlepiej kupić orlyak w sklepie, a następnie pozostaje tylko postępować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i krokami wskazanymi w tym przepisie. Wszystko jest proste, ale jednocześnie okazuje się bardzo smaczne!
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 24 % 6 g
145 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

przed rozpoczęciem gotowania pokrój paproć na kawałki według własnego gustu (około 5-8 cm), a następnie moczyć w zimnej czystej wodzie przez trzy godziny (w przypadku, gdy paproć została kupiona w sklepie, w którym zwykle jest sprzedawana w roztworze soli). Lub postępuj zgodnie z zaleceniami producenta wskazanymi na opakowaniu.

1. Umyj mięso, osusz ręcznikiem papierowym, a następnie włóż do zamrażarki na piętnaście minut. Po rozłożeniu na powierzchni roboczej i pokrojeniu w kostkę.

2. Moje chili i koper włoski. Następnie obie kroimy w cienkie plasterki. Nasiona chili można usunąć, jeśli nie chcesz nadmiernej ostrości. Możesz zostawić nasiona miłośnikowi pikantnego smaku. Obierz również ząbki czosnku ,posiekaj je (trzy na drobnej tarce lub przepuść przez prasę).

3. Wlej oliwę z oliwek na głęboką patelnię, umieść ją na dużym ogniu. Gdy olej się rozgrzeje, wkładamy do niego kawałki mięsa w porcjach w pewnej odległości od siebie. Smaż z każdej strony przez trzy minuty, a następnie wyjmij na talerz. I rozłóż następną partię mięsa, aż wszystko usmażemy.

4. Na tej samej patelni rozprowadzamy posiekane chili i koper włoski, smażymy je razem, mieszając. Konieczne jest gotowanie, aż koper włoski stanie się przezroczysty. W tym momencie dodaj czosnek, wymieszaj, gotuj przez minutę.

5. Wyciśnij trochę paproci z nadmiaru wilgoci i włóż na patelnię do kopru włoskiego i chili. Smaż wszystko razem przez pięć minut, ciągle mieszając.

6. Włóż wcześniej smażone mięso na patelnię, mieszaj.

7. Wlać sos sojowy i olej sezamowy, jeszcze raz wymieszać, trzymać na ogniu dosłownie pół minuty i wyjąć patelnię z pieca.

podawaj aromatyczne danie na stole, aż ostygnie, posyp sezamem na wierzchu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Paproć - 34   kcal/100g

Podobne przepisy