skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1) kiełbasę i pomidora pokroić w drobną kostkę, czosnek i zioła również drobno posiekać. 2) Wymieszaj składniki, dodaj majonez, jajka, czarny pieprz, spkcję i przemksz. 3) zetrzyj ser (stopiony lub twardy) na drobnej tarce.
Krok 2:
4) Umyj cukinię, pokrój koła o grubości 1,5 cm, ostrożnie Wytnij środek nożem i zanurz w mące. do której wcześniej dodano łyżeczkę soli, smażymy na rozgrzanej patelni (cukinia nie jest solona)
Krok 3:
5) Odwróć smażoną cukinię i rozłóż przygotowane nadzienie na środku, nie ma dużo sera na wierzchu, przykryj pokrywką i smaż, aż ser się rozpuści na małym ogniu.
Krok 4:
6) Połóż gotowe mini pizze na ręczniku papierowym. 7) i podczas gdy pizze są gorące, wzywamy naszych domowników do stołu! Smacznego i zawsze świetnego nastroju! Gotuj i zachwycaj swoich bliskich nowymi, pysznymi potrawami!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g