posiekane kotlety z kurczaka

kotlety są delikatne i soczyste, kolejna opcja dla wybrednych! Mięso mielone, zawsze jest bardziej soczyste w kotletach niż zwykłe mięso mielone. Próbowałem przyspieszyć proces mielenia za pomocą blendera-nie to, smak się zmienia ! I przyprawy, nie przypadkowo używam suchych i świeżych, ale cebuli i cebuli i zieleni. Wszystko razem daje niesamowity efekt równowagi smaku, delikatności i soczystości. Główny czas spędza się na gotowaniu mięsa mielonego, kotlety są szybko smażone, tak jak są spożywane.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 16 g
tłuszcze 29 % 9 g
węglowodany 19 % 6 g
169 kcal
IG: 40 / 60 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filety umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, a także pokroić w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do mięsa dodać 1godz. l. suche przyprawy do mięsa / u mnie do wieprzowiny & quot; przyprawy & quot; - idealne do każdego mięsa/, 1/2godz.l. suchy czosnek, a po troszkę suche zioła, jakie lubisz / u mnie to: koperek, pietruszka, kolendra i bazylia fioletowy/.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj świeży czosnek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    A także cała posiekana cebula. Pieprz i sól do smaku / 2-3 szczypty/. Wszystko dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij 1 jajko i dodaj 1 łyżkę stołową z dużą ilością śmietany / mam 10%, ale gęsta/. Wymieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj 4 łyżki. L. ze zjeżdżalnią semoliny, wszystko bardzo dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj gotowe mięso mielone i wstaw do lodówki na 30-40 minut, aby semolina pęczniała i łączyła wszystkie smaki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu wyjmij mięso mielone, dodaj drobno posiekane świeże zioła, wymieszaj i odstaw, gdy patelnia się nagrzeje.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Do dobrze rozgrzanej patelni / umiarkowanie do średniego ciepła / wlać 5 łyżek. l olej roślinny, pozwól olejowi się rozgrzać i usmaż 1 / 2h.l. mięso mielone / więc sprawdź sól, jeśli jest mało-dodaj mięso mielone /, rozłóż kotlety. Możesz łyżką, ale bardziej lubię je formować mokrymi rękami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Niech kotlety się zrumienią, Odwróć. Smażyć bardzo szybko, w razie potrzeby dodać olej.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Przenieś smażone kotlety na talerz w stosy, więc ciepło z góry doprowadza dolne do gotowości. W zasadzie są już gotowe, ale...

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Staną się niezwykle delikatne, jeśli: - wyłącz palnik, Przenieś wszystkie kotlety z powrotem na patelnię warstwami, polej je odrobiną mleka / około 50 ml. lub trochę mniej/.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj luźno, włącz Minimalne ciepło, pozwól mleku wyparować. To dosłownie 3-5 minut, nie odchodź ! / Można dolewać, gorącą wodę, śmietanę, ale efekt z mlekiem bardziej mi się podoba - i delikatny kremowy smak i chude kotlety./

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po odparowaniu mleka wyłącz ogrzewanie i pozostaw kotlety pod luźno przykrytą pokrywką na 5-10 minut, aby wszystkie soki się rozdzieliły i połączyły. / Lepiej usunąć z palnika, wystarczy ciepło patelni/. Z tej ilości produktów uzyskuje się 22-23 najdelikatniejsze, pachnące kotlety. Smacznego !

takie kotlety chętnie jedzą nawet wybredni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy