skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wieprzowina lepiej wybrać łopatkę bez kości lub szynkę
Krok 2:
Obierz czosnek i cebulę, pokrój cebulę w krążki, posiekaj czosnek. Wyciśnij sok z owoców cytrusowych.
Krok 3:
Zrób marynatę: połącz sok, cukier, czosnek, pieprz cayenne, oregano. Dopraw czarnym pieprzem i solą. Wymieszać.
Krok 4:
Zetrzyj kawałek mięsa solą i czarnym pieprzem, możesz zrobić małe nacięcia, aby sól wniknęła w środek kawałka. Umieść cebulę w naczyniu do pieczenia, a następnie przygotowaną wieprzowinę. Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku na złoty kolor przez około pół godziny.
Krok 5:
Następnie zmniejsz ogień do minimum, zalej mięso marynatą, przykryj folią i gotuj na wolnym ogniu przez około 6-7 godzin, czasami polewając mięso marynatą na wierzchu.
Krok 6:
Mięso jest gotowe, jeśli po dotknięciu rozpadnie się na włókna.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oregano suche - 306 kcal/100g
- Sok z limonki - 10 kcal/100g
- Sok grejpfrutowy - 36 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g