gorące kanapki z grzybami

pachnące kanapki z herbatą! Przygotowanie jest łatwe i proste. Idealny na przytulne rodzinne przyjęcie herbaciane.
Przepisy Na SzkodnikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 70 % 16 g
103 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

obierz i drobno posiekaj cebulę. Pokrój grzyby. Smażyć cebulę na złoty kolor.

dodaj grzyby do cebuli i smaż przez 5-7 minut. Sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 1-2 minuty. Pokrój Bochenek.

rozłóż nadzienie na bochenku i posyp serem. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni przez 10-15 minut, aż ser się stopi. Wlewamy herbatę i delektujemy się aromatycznymi kanapkami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy