gorące kanapki z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
obierz i drobno posiekaj cebulę. Pokrój grzyby. Smażyć cebulę na złoty kolor.
dodaj grzyby do cebuli i smaż przez 5-7 minut. Sól i pieprz do smaku. Następnie dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 1-2 minuty. Pokrój Bochenek.
rozłóż nadzienie na bochenku i posyp serem. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni przez 10-15 minut, aż ser się stopi. Wlewamy herbatę i delektujemy się aromatycznymi kanapkami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g