duszona kuropatwa z ziemniakami

soczyste i wyjątkowo delikatne mięso kuropatwy z ziemniakami! . Danie okazuje się bardzo smaczne, pikantne. Bardzo ważne jest, aby nie smażyć kuropatwy przez długi czas, aby nie wysuszyć mięsa. Dla smaku możesz dodać ulubione przyprawy i kawałek masła. Podawaj, dekorując świeżymi ziołami.
SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 30 % 8 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Moje kuropatwy, jeśli pozostaną pióra, usuwamy je. Wytnij brzuch, aby tusza była płaska. Natrzyj Na zewnątrz i wewnątrz olejem solą i przyprawami.
2. Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem, smaż tuszę z obu stron przez 10 minut z każdej strony. Na górze możesz położyć ucisk.
3. Pokrój smażoną kuropatwę na kawałki i przenieś z powrotem na patelnię. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę. Sól do smaku, dodaj przyprawy, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu pod zamkniętą pokrywką do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Kuropatwy - 254   kcal/100g

Podobne przepisy