duszona kuropatwa z ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Moje kuropatwy, jeśli pozostaną pióra, usuwamy je. Wytnij brzuch, aby tusza była płaska. Natrzyj Na zewnątrz i wewnątrz olejem solą i przyprawami.
2. Wlej olej roślinny na patelnię z grubym dnem, smaż tuszę z obu stron przez 10 minut z każdej strony. Na górze możesz położyć ucisk.
3. Pokrój smażoną kuropatwę na kawałki i przenieś z powrotem na patelnię. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę. Sól do smaku, dodaj przyprawy, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu pod zamkniętą pokrywką do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Kuropatwy - 254 kcal/100g