Bialyashi z kwaśnego ciasta

soczyste, rumiane bielaki na kwaśnym cieście w domu! Chcę podzielić się wspaniałym przepisem na przygotowanie bardzo smacznego dania-belyashi z kwaśnego ciasta. Pieczenie okazuje się bardzo bujne, nadzienie soczyste. W razie potrzeby możesz dodać świeże zioła do nadzienia. Przygotuj i jesteś biały według tego przepisu, na pewno spodoba ci się domowy!
SilvaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 31 % 17 g
węglowodany 54 % 29 g
277 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Mięso siekamy w maszynce do mięsa i dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę. Nadzienie należy posolić i pieprzyć. Jeśli masa jest bardzo gęsta, możesz dodać kilka łyżek zimnej wody.
2. Lekko posmaruj powierzchnię roboczą olejem roślinnym. Ciasto kwaśne dzieli się na kawałki, z których każdy zwija się w kółko. Rozłóż mięso mielone na środku i rozłóż je trochę, nie docierając do krawędzi. Ściskamy ciasto, pozostawiając mały otwór na środku przedmiotu obrabianego.
3. Wlej wystarczającą ilość oleju roślinnego na patelnię z grubym dnem, dobrze go podgrzej i zmniejsz ogień, aby nadzienie w środku miało czas na gotowanie. Rozłóż biały otwór na dole, gdy jest smażony, odwróć go na drugą stronę, bardzo wygodnie jest to zrobić widelcem. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmujemy gotowe białka i pozwalamy, aby olej spłynął na ręczniku papierowym.
nasze wypieki z kwaśnego ciasta są gotowe, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ciasto na placki - 194   kcal/100g
  • Ciasto kwaśne - 194   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy