skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso siekamy w maszynce do mięsa i dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę. Nadzienie należy posolić i pieprzyć. Jeśli masa jest bardzo gęsta, możesz dodać kilka łyżek zimnej wody.
2. Lekko posmaruj powierzchnię roboczą olejem roślinnym. Ciasto kwaśne dzieli się na kawałki, z których każdy zwija się w kółko. Rozłóż mięso mielone na środku i rozłóż je trochę, nie docierając do krawędzi. Ściskamy ciasto, pozostawiając mały otwór na środku przedmiotu obrabianego.
3. Wlej wystarczającą ilość oleju roślinnego na patelnię z grubym dnem, dobrze go podgrzej i zmniejsz ogień, aby nadzienie w środku miało czas na gotowanie. Rozłóż biały otwór na dole, gdy jest smażony, odwróć go na drugą stronę, bardzo wygodnie jest to zrobić widelcem. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmujemy gotowe białka i pozwalamy, aby olej spłynął na ręczniku papierowym.
nasze wypieki z kwaśnego ciasta są gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ciasto na placki - 194 kcal/100g
- Ciasto kwaśne - 194 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g