Bruschetta z awokado i gruszką

oryginalna przekąska na poziomie restauracji. Te bruschetty przygotowaliśmy na lekcji mistrzowskiej w studiu kulinarnym Culinarion pod kierunkiem Szefa Kuchni Egora Matveeva. Okazało się tak smaczne i niezwykłe, że po powrocie do domu natychmiast postanowiłem je powtórzyć. Przekąska spodoba się wszystkim fanom awokado i suszonych pomidorów. Lepiej jest wziąć klasyczny sos balsamiczny bez obcych smaków. Kto nie lubi balsamu-nie możesz go dodać.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 31 % 10 g
węglowodany 59 % 19 g
173 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wysusz chleb na suchej patelni z obu stron.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Farsz. Awokado obrać, usunąć pestkę, miąższ pokroić w drobną kostkę. Natychmiast polej awokado sokiem z limonki, aby zapobiec brązowieniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidory również pokroić w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz połowę gruszki, usuń nasiona i pokrój w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj miętę i czosnek i dodaj do awokado.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz awokado, gruszkę, suszone pomidory, miętę, czosnek i orzeszki piniowe. Wymieszać.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż 2-3 łyżki na każdej kromce chleba.l. nadzienie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Skrop sosem balsamicznym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Opcjonalnie, ponieważ smak gruszek jest specyficzny. Pokrój połówkę kruszy na cienkie, długie plastry. Na patelni rozgrzać sos balsamiczny i dusić w nim plasterki gruszek po obu stronach, aż będą miękkie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Uformuj róże z plasterków gruszek i udekoruj nimi bruschetty.

aby sos balsamiczny nie był zbyt nachalny w smaku, możesz udekorować bruschetty świeżymi gruszkami lub ograniczyć się do gruszek duszonych w sosie i nie polewać sosem bruschetty,

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy