Kulebiaka z kiszoną kapustą z kwaśnego ciasta

pyszne ciasto z soczystym nadzieniem i niesamowitym smakiem! Kulebyaka z kapustą na kwaśnym cieście to Rosyjskie tradycyjne ciasto, zamknięte ciasto drożdżowe z różnymi nadzieniami. Moje domowe uwielbiają, kiedy gotuję z kiszoną kapustą. Upiecz to pyszne ciasto - dla krewnych będzie to prawdziwe święto!
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 7 % 3 g
węglowodany 80 % 37 g
176 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Drobno posiekaj cebulę i smaż ją na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Wyciśnij kiszoną kapustę i smaż razem z cebulą. Niech nadzienie ostygnie.
2. Rozwałkuj jedną część kwaśnego ciasta, powinna być cieńsza na krawędziach niż na środku. Przenieś na wysmarowaną blachę do pieczenia. Rozłóż nadzienie na środku i rozprowadź je. Od góry zamykamy drugą część ciasta.
3. Posmaruj ciasto ubitym jajkiem i wyślij do piekarnika na około 40 minut, piecz w temperaturze 180 stopni, aż powstanie złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ciasto na placki - 194   kcal/100g
  • Ciasto kwaśne - 194   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta kiszona - 19   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy