Kulebiaka z kiszoną kapustą z kwaśnego ciasta
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Drobno posiekaj cebulę i smaż ją na patelni z dodatkiem oleju roślinnego. Wyciśnij kiszoną kapustę i smaż razem z cebulą. Niech nadzienie ostygnie.
2. Rozwałkuj jedną część kwaśnego ciasta, powinna być cieńsza na krawędziach niż na środku. Przenieś na wysmarowaną blachę do pieczenia. Rozłóż nadzienie na środku i rozprowadź je. Od góry zamykamy drugą część ciasta.
3. Posmaruj ciasto ubitym jajkiem i wyślij do piekarnika na około 40 minut, piecz w temperaturze 180 stopni, aż powstanie złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ciasto na placki - 194 kcal/100g
- Ciasto kwaśne - 194 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g