krem śmietankowy do ciasta
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
krem powinien zawierać co najmniej 35% tłuszczu. Krem o zawartości tłuszczu poniżej 35% można stosować tylko ze specjalnym zagęszczaczem, który jest sprzedawany w postaci proszku. Jak go zastosować, można przeczytać na opakowaniu. Możesz po prostu użyć domowej śmietany. Śmietana powinna zawierać kwaśność. Do śmietany z cukrem pudrem lub do słodkiej śmietany można dodać 15-20% śmietany (gęstej). Zaleca się mieszanie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g