śmietana do ciasta

niesamowicie pyszny i delikatny krem powinien być w twoim arsenale! Ten przepis kulinarny nauczyłem się od jednej gospodyni domowej. Należy zauważyć, że prawidłowo wykonany krem może nadać ciastu specjalne doznania smakowe, pozostań, aby posmarować je ciastami kupionymi w sklepie! W tym artykule przeczytasz jeden ze sposobów wytwarzania takiego kremu. Przystąpić.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 2 g
tłuszcze 30 % 14 g
węglowodany 66 % 31 g
328 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.


krem powinien zawierać co najmniej 35% tłuszczu. Krem o zawartości tłuszczu poniżej 35% można stosować tylko ze specjalnym zagęszczaczem, który jest sprzedawany w postaci proszku. Jak go zastosować, można przeczytać na opakowaniu. Możesz po prostu użyć domowej śmietany. Śmietana powinna zawierać kwaśność. Do śmietany z cukrem pudrem lub do słodkiej śmietany można dodać 15-20% śmietany (gęstej). Zaleca się mieszanie

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g

Podobne przepisy