skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bardzo prosta, ale bardzo łatwa i smaczna sałatka krabowa, której przepis kulinarny otworzyła jedna ze stałych bywalczyń forum kulinarnego kobiet. To danie zrobione z mięsa kraba. Ale jeśli nie możesz tego zdobyć, możesz go zastąpić paluszkami krabowymi. Takie jedzenie zachwyci miłośników ryb i dań z owoców morza. Jest to uproszczony przepis, specjalnie zaprojektowany dla większości ludności Rosji, Ukrainy, Białorusi. Przepis nie wskazuje konkretnych dodatków, które, jeśli są sprzedawane, tylko w rzadkich sklepach w Moskwie (Moskale nie mogą ich zdobyć). Niemniej jednak uproszczona wersja przepisu została przetestowana i wypróbowana przez wiele gospodyń domowych. Wszyscy dali swoje dobro.
pokrój pomidory w kostkę i ułóż je w pierwszej warstwie. Aby się nie powtarzać, wyjaśnię, że każda warstwa tej sałatki powinna być smarowana majonezem. Drugą warstwą pocieramy ser (połowę). Trzecią warstwą pójdziemy z pokrojonymi paluszkami krabowymi. Czwarty-świeże ogórki starte na grubej tarce. Piątą warstwą ponownie nakładamy starty ser. Udekoruj sałatkę posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mięso kraba - 73 kcal/100g
- Mięso kraba Miramar - 140 kcal/100g
- Mięso kraba Santa braemor - 84 kcal/100g
- Kraby gotowane - 96 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g