Sałatka z mango i cebulą

jasna i apetyczna sałatka, którą można zjeść po 6 wieczorem. Nowy Rok obchodzony jest wszędzie. Inną rzeczą jest to, że to święto dla niektórych narodów może nie pokrywać się kalendarzowo z innymi. Na przykład spotykamy rok 1 stycznia, a cała Azja Południowo-Wschodnia - zgodnie z kalendarzem księżycowym (od końca stycznia do połowy lutego). Jak to się stanie. Jedzenie noworoczne zwykle ma głębokie znaczenie-długowieczność, zdrowie, sukces w biznesie. Ten przepis na sałatkę noworoczną ma również sekretne znaczenie-sałatkę symbolizującą szczęśliwe życie rodzinne. Zwykle podaje się go na stole rano pierwszego dnia Nowego Roku. Ale kto powstrzymuje nas przed przygotowaniem takiej sałatki 31 grudnia? Ta sałatka z mango jest niezwykle piękna i będzie rywalizować z ubraną choinką pod względem jasności.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 11 g
59 kcal
IG: 27 / 73 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój w paski: czerwona papryka,

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zielona papryka,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebula,

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mango

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, dodaj przyprawy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj dressing i kolendrę, wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

wszystkie warzywa i owoce są dokładnie myte i czyszczone. Drobno posiekaj kolendrę. Wszystko inne kroimy w paski. To najbardziej czasochłonna część gotowania. Wszystkie tajskie sałatki są wykonane ze składników pokrojonych w cienkie paski.
wyciśnij sok z jednej pomarańczy i jednej małej cytryny. Wymieszaj i dodaj zmielony pieprz i trochę soli. Jeśli masz w domu jakieś przyprawy pasujące do tych produktów, możesz je również włożyć do dressingu. Wymieszaj wszystkie warzywa i mango w dużej misce i napełnij dressingiem.
podajemy na zimno do stołu. Słodko-kwaśny smak tej sałatki doskonale komponuje się z każdym mięsem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Szalotka - 72   kcal/100g
  • Mango - 67   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy