jasna i apetyczna sałatka, którą można zjeść po 6 wieczorem. Nowy Rok obchodzony jest wszędzie. Inną rzeczą jest to, że to święto dla niektórych narodów może nie pokrywać się kalendarzowo z innymi. Na przykład spotykamy rok 1 stycznia, a cała Azja Południowo-Wschodnia - zgodnie z kalendarzem księżycowym (od końca stycznia do połowy lutego). Jak to się stanie. Jedzenie noworoczne zwykle ma głębokie znaczenie-długowieczność, zdrowie, sukces w biznesie. Ten przepis na sałatkę noworoczną ma również sekretne znaczenie-sałatkę symbolizującą szczęśliwe życie rodzinne. Zwykle podaje się go na stole rano pierwszego dnia Nowego Roku. Ale kto powstrzymuje nas przed przygotowaniem takiej sałatki 31 grudnia? Ta sałatka z mango jest niezwykle piękna i będzie rywalizować z ubraną choinką pod względem jasności.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
8
%
1
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
92
%
11
g
59
kcal
IG:
27
/
73
/
0
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
15 min
PT15M
Krok 1:
Krok 2:
Pokrój w paski: czerwona papryka,
Krok 3:
Zielona papryka,
Krok 4:
Cebula,
Krok 5:
Mango
Krok 6:
Mieszamy.
Krok 7:
Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, dodaj przyprawy.
Krok 8:
Dodaj dressing i kolendrę, wymieszaj.
Krok 9:
wszystkie warzywa i owoce są dokładnie myte i czyszczone. Drobno posiekaj kolendrę. Wszystko inne kroimy w paski. To najbardziej czasochłonna część gotowania. Wszystkie tajskie sałatki są wykonane ze składników pokrojonych w cienkie paski.
wyciśnij sok z jednej pomarańczy i jednej małej cytryny. Wymieszaj i dodaj zmielony pieprz i trochę soli. Jeśli masz w domu jakieś przyprawy pasujące do tych produktów, możesz je również włożyć do dressingu. Wymieszaj wszystkie warzywa i mango w dużej misce i napełnij dressingiem.
podajemy na zimno do stołu. Słodko-kwaśny smak tej sałatki doskonale komponuje się z każdym mięsem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy