sałatka rybna z wędzoną makrelą, piklami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw weź marynowane lub marynowane ogórki, jak chcesz. Wyjmij je z solanki. Wysuszyć i pokroić w małe kostki. Następnie weź cebulę. Obierz go i pokrój w kostkę. Włóż do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Więc nie będzie zbyt gorzki. Umieść cebulę i ogórki w jednej misce.
umyj słodką paprykę. Możesz wziąć zarówno żółty, jak i czerwony. Oczyść go z nasion i pokrój w kostkę. Włóż go również do salaterki. Weź wędzoną makrelę. Obierz skórę i kości i pokrój na kawałki.
dodaj rybę do miski z przyszłą sałatką. Posolić składniki. Dodaj trochę musztardy. Dokładnie wymieszaj i dopraw majonezem. Taka sałatka z wędzoną makrelą ozdobi każdy stół, na którym stoi świąteczny posiłek. Udekoruj ziołami, takimi jak gałązka pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g