sałatka rybna z wędzoną makrelą, piklami

fantazyjna sałatka dla miłośników ryb, łatwa, zdrowa! Sałatki rybne można przygotowywać zarówno z ryb w puszkach, jak i wędzonych. Odpoczywając w obwodzie kaliningradzkim z przyjaciółmi, spróbowaliśmy tej wspaniałej sałatki. Proponuję przygotować sałatkę z wędzonej makreli zgodnie z następującym przepisem kulinarnym.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 53 % 10 g
węglowodany 16 % 3 g
129 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

najpierw weź marynowane lub marynowane ogórki, jak chcesz. Wyjmij je z solanki. Wysuszyć i pokroić w małe kostki. Następnie weź cebulę. Obierz go i pokrój w kostkę. Włóż do durszlaka i zalej wrzącą wodą. Więc nie będzie zbyt gorzki. Umieść cebulę i ogórki w jednej misce.

umyj słodką paprykę. Możesz wziąć zarówno żółty, jak i czerwony. Oczyść go z nasion i pokrój w kostkę. Włóż go również do salaterki. Weź wędzoną makrelę. Obierz skórę i kości i pokrój na kawałki.

dodaj rybę do miski z przyszłą sałatką. Posolić składniki. Dodaj trochę musztardy. Dokładnie wymieszaj i dopraw majonezem. Taka sałatka z wędzoną makrelą ozdobi każdy stół, na którym stoi świąteczny posiłek. Udekoruj ziołami, takimi jak gałązka pietruszki. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy